مرتضی حسینقلیزاده معاون میراثفرهنگی استان گلستان در یادداشتی در خصوص چهارمین نشست تخصصی معاونین میراثفرهنگی کشور نوشت: دیماه سال 1402، در تاریخ مدیریت میراثفرهنگی کشور اتفاقی متفاوت رخ داد، فرصتی کمنظیر برای سنجش و پویش وضعیت میراثفرهنگی در ایران اسلامی.
در شرایطی که این آبوخاک از منظر ظرفیتهای میراثفرهنگی ملموس و ناملموس، مادی و معنوی و میراث طبیعی در جایگاه متمایزی در عرصههای جهانی برخوردار است و هرگونه اقدام برای پژوهش، حفاظت و معرفی آنها وظیفهای ملی و حیاتی است، شاهد برگزاری چهارمین نشست تخصصی معاونین میراثفرهنگی کشور در این ماه بودهایم.
دامنه گسترده موضوعات ذیل میراثفرهنگی کشور در بخشهای موزهها و اموال منقول فرهنگی-تاریخی، ثبت آثار و حریم، بناها و محوطههای تاریخی و پایگاههای متعدد جهانی و ملی و تحلیل و بررسی وضعیت موجود آنها با درک مشکلات چالشبرانگیز و راهکارهای آنها مستلزم تدبیری مضاعف برای تحقق اهداف و برنامههای متعالی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است که اقدامات صورت گرفته در نشست چهارم، این اهداف را دنبال میکرد.
پیچیدگیهای موجود در حوزه میراثفرهنگی و شناسایی و همافزایی لازم برای تقویت تعاملات و تبادلات قانونی و اجرایی بین بخشی با بسیاری از مراجع قانونی، قضایی و اجرایی کشور سبب شد تا در برنامههای این گردهمایی شاهد شفافتر شدن موضوعات مرتبط با میراثفرهنگی با اشتراک اطلاعات با حضور مسئولان بسیاری از نهادهای مختلف و مرتبط باشیم.
در همین راستا تعامل افکار میان شرکتکنندگان، مهمانان و کارشناسان و متخصصان ذیربط سبب افزایش دانش و آگاهی عمومی شد و بهواقع کارگاه و زمینهای جدید از آموزش را رقم زد.
حال که این نشست و دوره تخصصی به پایان رسیده است، فرصت خدمت مضاعف شده است، زیرا شناخت از ابعاد میراثفرهنگی کشور با دریچهای جدید همراه شد. امید است این گامهای استوار و همدلی و همراهی بیشازپیش یاریگر دستاندرکاران و دلسوزان میراثفرهنگی و توسعه پایدار کشور عزیزمان شود.