اطلاع رسانی خدمات


زیرخدمت ها

 

1. صدور یا تمدید مجوز دفاتر خدمات مسافرتي و گردشگري (بند ب)

2. اصلاح و تغییر مجوز دفاتر خدمات مسافرتي و گردشگري (بند ب)

3. صدور معرفی نامه جهت دفتر خدمات مسافرتی گردشگری به سایر دستگاه ها

4. نظارت بر عملکرد دفتر خدمات مسافرتی گردشگری 

 

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

راهنمای دریافت خدمت

به منظور راهنمایی متقاضیان بند ب برای ثبت نام و درج کامل مشخصات و مدارک درخواستی و همچنین ادامه روند مربوط به صدور مجوز از جمله معرفی نام و مکان و ضمانت نامه و سایر مراحل مربوط به تمدید و ... در ورود به سامانه در صفحه اول درج شده است .

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

سامانه به صورت 24 ساعته و در تمام ایام هفته فعال می باشد.

اعلام زمان تحویل درخواست

متقاضی از زمان شروع ثبت نام می تواند در هر زمان نسبت به تکمیل سامانه اقدام نماید و محدودیتی در این خصوص وجود ندارد پس از تکمیل درخواست موضوع از طریق پیامک به همراه ایمیل اطلاع رسانی می گردد.

اعلام نحوه درخواست خدمت

برای ارائه درخواست صدور مجوز بایداز طریق سامانه ta.mcth.ir ثبت نام نمود.

اعلام نحوه تحویل خدمت

ثبت نام در سامانه به صورت آنلاین و اینترنتی انجام می شود و به محض ثبت نام مراتب از طریق پیامک و ایمیل به متقاضی اعلام می گردد. تمامی مراحل روند کار نیز به صورت فوق الذکر به اطلاع متقاضی می رسد.

واجدین شرایط دریافت خدمت

صدور مجوز بند ب (تور گردانی با استناد به آئین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی ، سیاحتی ، زیارتی و جهانگردی با داشتن شرایط مندرج در آئین نامه مذکور اعلام می گردد.

هزینه و شیوه واریز

مبلغی بابت صدور و تمدید مجوز دریافت نمی شود.

مراحل انجام کار

ثبت نام در سامانه ta.mcth.ir ( سامانه جامع دفاتر خدمات مسافرتی) با ذکر مشخصات کامل متقاضی به همراه شماره موبایل و آدرس ایمیل و اسکن کلیه مدارک مرتبط با متقاضی ..ثبت نام در سامانه 5 مرحله بوده که متقاضی می بایست در زمان ثبت نام نسبت به تکمیل آن اقدام نماید .زمان ثبت نام متقاضی و مدیر فنی همزمان انجام می پذیرد، پس از ثبت پیامک برای متقاضی ارسال می گردد.مبنی بر اینکه برای ادامه روند از طریق ادارات کل استان ها پیگیری نماید . ادارات استانی درخواست متقاضی را بررسی نموده و پس از موافقت اولیه از سوی استان متقاضی برای تعیین صلاحیت به حراست و تشخیص هویت و وزارت بهداشت معرفی می شود سپس برای ادامه روند معرفی نام و مکان و ضمانت نامه بانکی می تواند از طریق سامانه مذکور اقدام نموده و پس از ارائه ضمانت نامه بانکی و تکمیل روند کار پروانه بهره برداری برای آن صادر شود.

مدارک مورد نیاز

مدارک مورد نیاز اسکن عکس 3*4 - کپی شناسنامه از صفحه اول و آخر - کپی کارت ملی - کپی کارت پایان خدمت برای آقایون - مدرک تحصیلی -سوابق فعالیت در زمینه تور گردانی و گردشگری - لوح مدیر فنی - استعلام حراست - تشخیص هویت و بهداشت

سوالات متداول

 

1-درخواست دریافت رمز عبور جدید دارم ؟

کاربری که قبلا در سامانه ثبت نام نموده باشد از طریق گزینه فراموشی رمز عبور گزینه تلفن همراه یا ایمیل را انتخاب نموده و کد 4 رقمی که ارسال شد را وارد قسمت درج کد تایید نموده و سپس وارد صقحه تغییر رمز عبور میشوید در نهایت یک رمز عبور 7 رقمی به دلخواه خود وارد می نماید.

 

2-درخواست خود را داده ام کد پیگیری هم دارم ولی استان نمیتواند ببیند ؟

کاربران گرامی باید تمامی درخواست های جدید خود را تا مرحله آخر بروند و سپس گزینه تایید و ارسال به استان را بزنید تا در کارتابل استان قرار گیرد. بنابراین کاربرانی که درخواست آنها در دست اقدام می باشد وارد قسمت درخواست های من میشوند و با زدن گزینه عملیات وارد درخواست خود شده و گزینه تایید و ارسال به استان را میزنید.

 

3-درخواست تغییر مدیرعامل دارم ولی هنگام درج نام و نام خانوادگی امکان تایپ وجود ندارد ؟

 مدیر عامل جدید باید در سامانه به عنوان یک کاربر جدید ثبت نام نموده و کلیه مدارک و اطلاعات خود را در سامانه ثبت نماید اما درخواست جدید را ارسال ننماید و سپس مدیر عامل قبلی در کارتابل خود در قسمت درخواست های جدید و درخواست تغییر مدیرعامل کد ملی و تاریخ تولد مدیر عامل جدید را وارد نموده و گزینه جستجو را میزند و کلیه اطلاعات مدیر عامل جدید در قسمت های مورد نظر قرار میگرد سپس گزینه تایید و ارسال به استان را میزنید.

4- نحوه ثبت نام متقاضیان فعالیت در زمینه تورگردانی(مجوز بند ب):

     - ابتدا وارد سامانه جامع دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان گشت به نشانی ta.mcth.ir شده و موارد گفته شده را به دقت مطالعه نمایید.

     - مدارک درخواستی را اسکن نموده و در سامانه بارگذاری نمایید.

5- نحوه ثبت نام به صورت حقیقی یا حقوقی:

   - متقاضیان اخذ مجوز بند (ب) یا تور گردانی که دارای مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی و مرتبط با فعالیت‌های گردشگری می‌باشند می‌توانند به صورت حقیقی یا حقوقی ثبت نام نمایند ولی افرادی که فاقد حداقل مدرک تحصیلی «کارشناسی» و همچنین فاقد «سابقه کار مرتبط» می‌باشند فقط می‌توانند به صورت حقوقی(ثبت شرکت) اقدام کنند.

6- آیا ثبت نام متقاضیان به صورت الکترونیکی برای اخذ مجوز بند «ب» کفایت می نماید؟

  •    خیر. متقاضیان اخذ مجوز (بند ب) تورگردانی باید پس از ثبت نام در سامانه، یک نسخه از مدارک مورد نیاز را از طریق دفاتر اسناد رسمی برابر با اصل نموده و سپس در اولین فرصت به معاونت گردشگری اداره‌کل استان مورد تقاضا تحویل دهند.

7- نحوه ورود متقاضیان اخذ کارت راهنمای گردشگری:

   - ابتدا از طریق پنل کاربری، گزینه ثبت نام در سامانه را انتخاب نموده و سپس درخصوص ثبت اطلاعات فردی و اخذ «نام کاربری» و «گذر واژه» اقدام گردد.

8- مراحل ثبت نام متقاضیان کارت راهنمای گردشگری در سامانه:

   - پس از دریافت نام کاربری و گذروازه، راهنمایان گردشگری نسبت به ثبت نام و بارگذاری اطلاعات و مدارک مورد نیاز در سامانه اقدام می‌نمایند، از آنجایی که ثبت نام در سامانه برای بار نخست صورت می گیرد، ضروری است تنها از گزینه «خود اظهاری راهنما» استفاده شود. لازم به ذکر است که برای سال‌های بعدی موضوع تمدید کارت راهنمایان گردشگری از طریق گزینه «تمدید کارت» انجام خواهد شد.

9- اقدامات اداره کل استان پس از ثبت اطلاعات متقاضیان اخذ کارت راهنمای گردشگری:

   - اداره کل استان پس از بررسی مدارک متقاضیان راهنمای گردشگری و در صورت عدم نقص در پرونده، نسبت به «تأیید» آن در سامانه اقدام می‌نماید. از سوی دیگر، این موضوع پس از تأیید نهایی در معاونت گردشگری وزارتخانه، برای صدور یا تمدید کارت به دفتر بررسی و همکاری مستقر در ادارات کل استانی، ارجاع می‌گردد.

لازم به ذکر است که متقاضیان اخذ کارت راهنمای گردشگری در استان‌هایی که فاقد دفتر بررسی و همکاری می‌باشند باید برای دریافت کارت خود به معاونت گردشگری وزارتـخانه، مراجـعه نمایند.

10- تعیین تکلیف افراد متقاضی اخذ کارت راهنمای گردشگری فاقد مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی:

   آن دسته از متقاضیانی که دارای مدرک تحصیلی پایین‌تر از کارشناسی بوده و قصد دارند در دوره‌های آموزشی راهنمایان گردشگری شرکت نمایند، لازم است ابتدا از طریق دفتر آموزش و مطالعات گردشگری درخواست خود را ارائه نموده تا موضوع در کمیسیون عالی راهنمایان گردشگری مورد طرح و بررسی قرار گیرد. لازم به ذکر است که حضور فرد متقاضی در کمیسیون الزامی بوده و تأیید یا عدم تأیید وی منوط به انجام مصاحبه می‌باشد.

11- نحوه درخواست شکایت افراد از عملکرد دفاتر/شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری:

   چنانچه فرد یا افرادی از نحوه ارائه خدمات از سوی دفاتر/ شرکتهای خدمات مسافرتی و گردشگری رضایت نداشته باشند باید نسبت به تهیه درخواست شکایت خود اقدام نموده و به همراه مدارک و مستندات لازم به اداره کل استان تحویل دهد. در کمیته فنی استان موضوع مورد بررسی قرار گرفته و رأی بدوی را صادر می نماید. حال اگر یکی از طرفین دعوی به رأی صادره شده تمکین نکند موضوع به کمیته تجدید نظر استان ارجاع می‌گردد.

12- چه موقع پرونده شاکیان به کمیسیون عالی ارسال می‌گردد؟

   این موضوع در حالی است که عدم رضایت یکی از طرفین به رأی کمیته فنی تجدید نظر و ارائه نامه اعتراض در مهلت تعیین شده، موضوع برای بررسی نهایی در کمیسیون عالی به اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری ارائه گردیده و در آنجا طی دو مرحله یکی مربوط به مرحله «پیش بررسی» و دیگری «ارائه پرونده‌ها به جلسه کمیسیون عالی»، موضوع مورد طرح و بررسی لازم قرار گرفته و آرای صادر شده نیز لازم‌الاجرا می‌باشد.

13- علت ارجاع شکایت برخی از شاکیان به مراجع قضایی، چیست؟

   چنانچه در برخی موارد شاکی یا متشاکی ادعاهایی مبنی بر جعل اسناد بیان نماید و یا اینکه دفتر/شرکت خدمات مسافرتی و گردشگری طرف دعوی فاقد اخذ مجوز بند «ب» و بوده و یا اینکه پروانه بهره‌برداری آن واحد «تعلیق» یا «لغو» گردیده باشد، در این صورت، پیگیری شکایت خارج از حیطه اختیارات وزارتــخانه بوده و شاکی باید از طریق مراجع قضایی ذیصلاح دعوی شکایت خود را طرح نماید.

 

 

زیرخدمت ها

 

1.صدور پروانه بهره برداری تاسیسات گردشگری

2.تمدید پروانه بهره برداری تاسیسات گردشگری

3.اصلاح و تغییر در پروانه بهره برداری تاسیسات گردشگری

4.صدور و تمدید مجوز شرکت های حمل و نقل گردشگری

 

 

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

در ساعات اداری روزهای کاری هفته

اعلام زمان تحویل درخواست

به صورت مکاتبه ای و تلفنی

اعلام نحوه درخواست خدمت

درخواست به صورت مکتوب

اعلام نحوه تحویل خدمت

به صورت مکاتبه ای و تلفنی

واجدین شرایط دریافت خدمت

عوامل اجرایی طرح تطبیق: کلیه افراد متقاضی ارزیابی تاسیسات گردشگری که دارای سابقه کار در زمینه گردشگری بوده و دوره های آموزشی مورد نظر را گذرانده باشند.
واحدهای مشمول طرح تطبیق: کلیه تاسیسات گردشگری دارای ضوابط درجه بندی

هزینه و شیوه واریز

این خدمت به صورت رایگان به متقاضیان ارائه میشود. صرفاً برای ارزیابی تاسیسات گردشگری توسط تاسیسات گردشگری به شرکت های عامل تطبیق طرف قرارداد مطابق با دستورالعمل تعرفه ارزیابی مصوب سازمان هزینه پرداخت می شود.

مدارک مورد نیاز

صدور مجوز ارزيابان:
1- دارا بودن حداقل مدرک کارشناسیدر رشته های تحصیلی مرتبط مطابق دستورالعمل مربوطه
2- دارا بودن حداقل 28 سال سن
3- متدین به دین اسلام یا سایر ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است.
4- داشتن اجازه اشتغال به کار از مراجع ذیصلاح برای اتباع خارجی
5- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
6- ارائه گواهی عدم اعتیاد
7- انجام خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم(آقایان)
8- ارائه دو قطعه عکس 4*3
9- دارا بودن حداقل 3 سال سابقه کار در زمینه موضوع تخصصی کارشناسی به تشخیص کمیته فنی
10- ارائه گواهی‌نامه پایان دوره آموزشی تربیت نیروی ارزیاب از یکی از مؤسسات آموزشی مورد تأیید سازمان
11- شرکت داشتن در عملیات ارزیابی و درجه‌بندی حداقل «پنج واحد گردشگری»به‌ عنوان کارآموز
12- اخذ کد شناسایی ارزیاب از سازمان
مديران فني:
1- متدین به دین اسلام یا سایر ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است.
2- دارا بودن حداقل 30 سال سن
3- دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی
4- داشتن اجازه اشتغال به کار از مراجع ذیصلاح برای اتباع خارجی
5- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
6- ارائه گواهی عدم اعتیاد
7- انجام خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم(آقایان)
8- ارائه دو قطعه عکس 4*3
9- دارا بودن حداقل 3 سال سابقه کار در زمینه ارزیابی و ممیزی تأسیسات گردشگری به تشخیص کمیته فنی
10- ارائه گواهی‌نامه پایان دوره آموزشی«تربیت نیروی ارزیاب»
11- ارائه گواهی‌نامه پایان دوره آموزشی«مدیریت فنی» عامل تطبیق
12- اخذ تأییدیه صلاحیت علمی و عملی کمیته فنی
13- اخذ کد شناسایی مدیر فنیاز سازمان
شركتهاي طرح تطبيق:
1- ارائه نامه موافقت از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مورد تقاضا
2- تکمیل فرم تقاضای مجوز فعالیت عاملیت تطبیق(صفحه20 شیوه‌نامه درجه‌بندی)
3-ارائه اساسنامه شرکت
4- مستندات مربوط به «اجاره‌نامه»یا «سند مکان شرکت»
5- ارائه رزومه‌ای از فعالیت‌های شرکت الزاماً در سر برگ شرکت
6- مدارک شناسایی اعضای هیأت مدیره شرکت(شناسنامه- کارت ملی- رزومه)
7- مدارک مدیرعامل شرکت(شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت{آقایان}، مدرک تحصیلی، رزومه کامل، گواهی عدم اشتغال به سایر مشاغل{صفحه 21 شیوه‌نامه درجه‌بندی})
8-گواهی عدم اعتیاد و عدم سوءپیشینه{پس از تأیید از سوی کمیته فنی طرح تطبیق}
9- معرفی مدیر فنی طرح تطبیق(شخص معرفی شده باید «دارای گواهینامه آموزشی دوره«تربیت نیروی ارزیاب» و «مدیریت فنی»بوده و حد نصاب نمره را در مصاحبه علمی و عملی کمیته فنی طرح تطبیق، کسب نماید).
10- هر یک از مدارک ارسالی باید «دارای مهر شرکت»باشند.
11- ارائه تصاویر همه مدارک مورد نیاز(اسکن شده) در قالب لوح فشرده(CD)
12- مطرح کردن موضوع تأسیس شرکت عامل تطبیق در کمیته فنی و دریافت تأیید صلاحیت
گواهينامه درجه بندی تاسيسات گردشگري:
1- عقد قرار ارزیابی مابین واحد گردشگری و شرکت عامل تطبیق دارای مجوز
2- انجام عملیات ارزیابی از سوی شرکت عامل تطبیق و ارائه گزارش به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان
3- تشکیل کمیسیون درجه بندی استان و بررسی گزارش ارزیابی واحد گردشگری
4- تعیین درجه واحد در کمیسیون درجه بندی استان و درج در صورتجلسه
5- اعلام مصوبه کمیسیون درجه بندی استان از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به اداره کل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری
6- بررسی مستندات مربوطه و صدور گواهینامه درجه بندی تاسیسات گردشگری
7- ابلاغ گواهینامه به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان جهت اراه به واحد گردشگری
 

سوالات متداول

 

 

1.زمانی که متقاضی اقدام به ثبت نام میکند مشخصات  برای استان ارسال نمیشود

پاسخ : مقرگردید کد پیگیری ارسال شود به واحد پشتیبانی سایت  تا پیگیری صورت پذیرد

 

2.زمانی که متقاضی درمرحله صدور پروانه اولیه می باشد آیا نقشه utm   تاسیسات الزامی می باشد

پاسخ : درصورتی که فیلدهای تکمیل شده ستاره دار باشد الزامی می باشد درغیر این صورت لازم نمی باشد

 

3.متقاضی کارهای ثبت نام ر انجام داده است تا کارتابل بازدید کارشناس ارسال شده است در داخل چارت نوشته ساخت فرم حراست ولی درخواست متقاضی نه در داخل کارپوشه هست نه در داخل کارپوشه معاونت گردشگری

پاسخ :  مقرر گردید زمان داده شود تا فایل درسیستم ساخته شود

 

4.آیا امکان تالار گفتگو درسامانه وجود دارد

پاسخ : مقررگردید پیشتیبانی  این موضوع را پیگیری نمایند

 

5.زمانی که متقاضی ثبت نام میکند و در داخل قسمت درخواست صدور پروانه بهره برداری سیستم Eror   میدهد دلیل  چیست

پاسخ : مقررگردید عکسی از صفحه گرفته شود وبه واحد پشتیانی سامانه ارسال گردد

 

6.درخواستهای که ازطریق خود اظهاری پروانه بهره برداری پر میشود اینهادر نهایت منجر به صدور پروانه بهره برداری نمیشود

پاسخ : مقررگردید تا دو هفته  دیگر دسترسی پرینت داده شود الان پیامک به متقاضی ارسال میشود

 

7.زمانی که کارشناس تائید نهایی درقسمت صدوررا می زند پروسه پرونده کجا می رود

پاسخ :در قسمت پرینت  مجوز می رود

 

8.درصورتی که متقاضی اشتباها چیزی را بازگذاری کرده آیا امکان ویرایش برای کارشناس استان وجود دارد یا خیر

پاسخ :امکان ویرایش برای کارشناس استان وجود ندارد می بایست به متقاضی ارسال شود

 

9.زمانی که معاون گردشگری استان تغییر پیدا کند آیا اطلاعات قبلی درسامانه قبلی می ماند یا انتقال به معاون گردگشری جدید میشود

پاسخ :مقرگردید مشخصات معاون گردشگری به پشتیبانی سامانه ارسال گردد تا اقدامات لازم صورت پذیرد

 

10.آیا امکان فرمت حجم بالا برای بارگذاری در سامانه وجود دارد یاخیر

پاسخ : خیر امکان فرمت بالا وجود ندارد  تاحجمی که پشتیبانی مشخص کرده است امکان وجود دارد

 

شماره تماس

معاونت گردشگری 66582168

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1.صدور و تمدید پروانه توليد كارگاهي صنایع دستی

2.درجه بندی و ارائه گواهی کیفیت کارگاه های تولیدات صنایع دستی

3.حمایت بیمه ای از کارگاه های صنایع دستی

4.نظارت بر کارگاه های تولیدی صنایع دستی

5.حمایت مالی و مشاوره ای تجهیز کارگاههای صنایع دستی

6.صدور و تمدید جواز تاسيس كارگاه صنایع دستی

 

راهنمای دریافت خدمت

صدورمجوز: مراجعه متقاضیان به سامانه هوشمند صنایع دستی ( http://my.mcth.ir ) بصورت شخصی و یا ازطریق دفاترپیشخوان دولت - ثبت نام از متقاضی و تکمیل فرمهای مربوطه توسط ایشان طبق راهنمای موجود- ذخیره اطلاعات درسامانه توسط متقاضی و دریافت کد رهگیری - اطلاع رسانی به متقاضی درهرمرحله ، تا زمان دریافت مجوز - قرارگرفتن پرونده متقاضی درکارتابل معاونت صنایع دستی استان متبوعه براساس حوزه فعالیت متقاضی - مشاهده و ارجاع پرونده ازطریق معاونت استان به کارشناس مربوطه - بررسی پرونده توسط کارشناس فنی استان - درصورت تائید مدارک و پرونده ، تعیین بازه زمانی جهت بازدید و اطلاع رسانی زمان آن به متقاضی - درصورت عدم تائید مدارک ، عودت پرونده به کارتابل متقاضی و اعلام دلایل برگشت ( نقص پرونده ، رد پرونده و ....)‌ جهت اطلاع و یا رفع نواقص موجود-درصورت تائید مدارک متقاضی، اعلام بازه زمانی جهت بازدید ازکارگاه و محل فعالیت متقاضی - ثبت و اعلام نتایج بازید- درصورت تائید فعالیت متقاضی ، چاپ مجوز و ارسال آن جهت امضاء معاون و مدیرکل استان- الحاق هولوگرام برمجوزهای صادرشده - اطلاع رسانی و تحویل مجوز به متقاضی حداقل
مراجعه حصورری کارشناسان استانی و ستادی


 

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

صدورمجوز: مورد اول: فعالیت درسامانه بصورت 24 ساعته بوده و محدودیت زمانی برای ثبت نام اینترنتی برای متقاضیان وجود ندارد مورد دوم :‌ درصورت مراجعه حضوری افراد به سازمان های استانی درصورت لزوم :‌ ساعت فعالیت سازمانهای میراث فرهنگی استانها ازشنبه تا چهارشنبه از 7 صبح الی 14 و پنجشنبه ها 7 صبح الی 13 می باشد . زمان صدورمجوزاززمان ثبت نام و تازمان تحویل مجوز بین 30 الی 45 روز خواهد بود( سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان تهران ازاین امرمستثنی بوده و ساعت فعالیت آنان همانند ستاد مرکزی شنبه تا چهارشنبه ازساعت 8 صبح لغایت 16 می باشد و پنجشنبه ها نیز تعطیل است) مورد سوم : استفاده متقاضیان ازخدمات دفاترپیشخوان دولت : ساعت خدمت رسانی براساس ساعت فعالیت دفاترتعیین می شود.
در طول ساعات اداری
در طول ساعات اداری

اعلام زمان تحویل درخواست

صدورمجوز: خدمت رسانی سازمان، کاملا" الکترونیکی بوده و محدودیت زمانی ندارد - زمان تشکیل پرونده به ساعت تکمیل فرمها و مدارک توسط متقاضی دارد- اززمان ثبت نام تا تحویل مجوزحدودأ 30 تا 45 روز زمان لازم می باشد - اززمان تشکیل پرونده ، مراحل رسیدگی درهرمرحله بصورت پیامک به متقاضی اطلاع رسانی می شود.

اعلام نحوه درخواست خدمت

صدورمجوز: برای درخواست خدمت هرسه حالت قید شده امکان پذیراست : 1- ثبت نام بصورت اینترنتی و توسط خود متقاضی درسامانه 2- ثبت نام ازطریق دفاترپیشخوان دولت 3- درموارد خاص مراجعه حضوری و ثبت نام ازطریق کارشناس استان
ـــ

درحال حاضر از طزیق شناسایی معاونت صنایع دستی استان یا اعلام فرد یا متقاضی است که ازطریق سامانه جامع صنایع دستی انجام می گردد.

اعلام نحوه تحویل خدمت

صدورمجوز: نحوه ارسال مجوز بستگی به انتخاب اولیه متقاضی داشته که اعلام نموده مجوز را بصورت فیزیکی و یا ازطریق پست دریافت نماید.ـ
درحال حاضر از طریق شناسایی معاونت صنایع دستی استان یا اعلام فرد متقاضی است پیش بینی شده است از طریق سامانه جامع صنایع دستی انجام گردد.
ــ

واجدین شرایط دریافت خدمت

صدورمجوز: کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی فعال دربخش صنایع دستی که دارای مهارت فنی لازم بوده و شامل عموم مردم نمی شود.



 

هزینه و شیوه واریز

رایگان

مراحل انجام کار

صدورمجوز: مراجعه متقاضیان به سامانه هوشمند صنایع دستی ( http://my.mcth.ir ) بصورت شخصی و یا ازطریق دفاترپیشخوان دولت- ثبت نام از متقاضی و تکمیل فرمهای مربوطه توسط ایشان طبق راهنمای موجود- ذخیره اطلاعات درسامانه توسط متقاضی و دریافت کد رهگیری- اطلاع رسانی به متقاضی درهرمرحله ، تا زمان دریافت مجوز- قرارگرفتن پرونده متقاضی درکارتابل معاونت صنایع دستی استان متبوعه براساس حوزه فعالیت متقاضی- مشاهده و ارجاع پرونده ازطریق معاونت استان به کارشناس مربوطه - بررسی پرونده توسط کارشناس فنی استان- درصورت تائید مدارک و پرونده ، تعیین بازه زمانی جهت بازدید و اطلاع رسانی زمان آن به متقاضی-درصورت عدم تائید مدارک ، عودت پرونده به کارتابل متقاضی و اعلام دلایل برگشت ( نقص پرونده ، رد پرونده و ....)‌ جهت اطلاع و یا رفع نواقص موجود-درصورت تائید مدارک متقاضی ، اعلام بازه زمانی جهت بازدید ازکارگاه و محل فعالیت متقاضی- ثبت و اعلام نتایج بازید- درصورت تائید فعالیت متقاضی ، چاپ مجوز و ارسال آن جهت امضاء معاون و مدیرکل استان - الحاق هولوگرام برمجوزهای صادرشده- اطلاع رسانی و تحویل مجوز به متقاضی
مراجعه ماهانه کارشناسان استانی و مراجعه ستادی
مراجعه کارشناسان استانی به کارگاه های شناسایی شده تکمیل فرم های ارسال شده ستادی پس ا زبازدید برابر با شیوه نامه ارسالی جمع بندی ارسال موارد به ستاد بررسی ستادی و درجه بندی کارگاه ها بررسی مجدد بالاترین امتیازات کسب شده جهت صدور گواهی کیفیت کارگاهی طرح در کمیته درجه بندی و صدورر گواهی کیفیت تنظیم صورتجلسه و صدور گواهی کیفیت کارگاهی

مدارک مورد نیاز

مدارک صدورمجوز: تکمیل فرم درخواست درسامانه- اسکن تصویر تمام صفحات شناسنامه وکارت ملی- اسکن تصویرکارت پایان خدمت یا معافیت دایم ( براي آقايان )- اسکن عکس 4×3 مربوط به سال جاری- اسکن تصویر مدارک و مستندات مبنی بر سابقه تولید در رشته مورد تقاضا - استرداد جواز تاسیس برای متقاضی پروانه تولیدکارگاهی بدون سابقه تولید قبلی الزامی است- اسکن تصویر سند مالکیت و بنچاق یا اجاره نامه معتبر به نام متقاضي- اسکن تعهد نامه عدم اشتغال- اسکن آخرين مستندات مربوط به پرداخت حق بیمه شاغلین درکارگاه براي متقاضي داراي سابقه توليد قبلي الزامي است- اسکن تصویر اساسنامه شرکت (شخصیت حقوقی)- اسکن تصویر روزنامه رسمی به همراه آخرين تغييرات (شخصیت حقوقی)- اسکن تصویرگزارش حسابرسی سالانه شرکت (شخصیت حقوقی داشتن مجوز دارای اعتبار )

سوالات متداول

 

1- آیا کارگاههای تولیدی صنایع دستی شامل مالیات می باشند ؟

 پاسخ: تمامی کارگاههای تولیدی صنایع دستی دارای مجوز ازپرداخت مالیات معاف می باشند -

2- آیا کارگاههای تولیدی صنایع دستی نیاز به دریافت مجوز از مرکز اصناف نیز می باشند ؟

پاسخ:  خیر، کلیه کارگاههای تولیدی صنایع دستی دربخش تولید خود نیاز به دریافت مجوز اصناف نمی باشد ولی دربخش فروش خود می بایستی مجوز اصناف را کسب نمایند. 

3- آیا کارگاههای تولیدی صنایع دستی جزء واحدهای کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی محسوب می شوند ؟

پاسخ : بلی ، وزارت اقتصاد و دارایی مجوزهای تولیدی صنایع دستی را بعنوان مجوزهای کسب و کار قبول داشته و درسایت آن وزارتخانه دارای کدشناسه مربوطه می باشد.
چه کارگاه های مشمول دریافت گواهی کیفیت هستند؟ کارگاههای دارای حجم بالای تولیدی که کارگاه طبق ضوابط دارای شرایط مطلوب بوده و محصولات ارائه شده ار نظر کیفی در رده بالا قرار دارند پس از درجه بندی کارگاه های معرفی شده چه کارگاه های جهت بررسی و دریافت گواهی کیفیت انتخاب می شوند؟ کارگاه هایی که در رده بالاترین امتیازات درجه بندی بوده و حجم تولید، تعداد کارکنان، و کیفیت محصولات تولیدی ایشان در مقطع مقایسه ای بالای قرار دارد.

4- چگونه مجوز پروانه تولید (انفرادی یا کارگاهی) و کارت شناسایی را اخذ نمایم؟

پاسخ: از طریق ثبت نام اولیه در سامانه my.mcth.ir بخش ثبت نام و انتخاب یکی از مجوزها و اخذ نام کاربری و رمز عبور از طریق پیامک (پیشنهاد می گردد ابتدا راهنما را به دقت مطالعه فرمائید).

5- با نام کاربری و رمز عبور دریافتی از طریق پیامک چه کاری انجام بدهیم؟

پاسخ: مجدداً به سامانه مراجعه کرده و پس از ورو با  نام کاربری و رمز  (دریافتی از طریق پیامک)،  فرم های مربوطه را  تکمیل و مدارک مورد نیاز درخواستی و اسکن و بارگذاری گردد.

6- راهنمایی و پاسخگویی در خصوص چگونگی و نحوۀ تکمیل فرم ها و سؤالات مرتبط با موارد مطرح شده به چه صورت است؟

پاسخ: در سامانه در هر مرحله، راهنمایی جهت رفع سؤالات آن بخش در نظر گرفته شده است ضمناً در صورتی که سؤالی خارج از موارد راهنما از سوی متقاضی مطرح باشد، کارشناسان معاونت صنایع دستی استان پاسخ گو خواهند بود.

7- در صورتی که پس از ورود از طریق نام کاربری و رمز نتوان فرم ها را تکمیل نمود چه باید کرد؟

پاسخ: در سامانه صنایع دستی در قسمت پنجره خدمات قسمت پشتیبانی از طریق کلیک کردن روی "شروع ارسال تیکت" متقاضی می تواند عنوان موضوع مشکل را تایپ و نوع تیکت را براساس مجوز انتخابی تعیین نماید.

8- پس از تکمیل ثبت نام مراحل بعدی اخذ مجوز چگونه است؟

پاسخ: سامانه صنایع دستی، بازه زمانی بازدید از کارگاه را به همراه کارشناسی که پرونده متقاضی در کارپوسه ایشان است را معرفی می نماید.

9- مراحل تمدید مجوزهایی که تاریخ اعتبارشان به اتمام رسیده، چگونه است؟

پاسخ: متقاضیانی که در سنوات گذشته مجوز اخذ نموده اند و تاریخ اعتبارشان به اتمام رسیده به محض ورود به سامانه از طریق نام کاربری و رمز عبور، سوابق ایشان قابل رؤیت و تمدید است، در صورتی که سوابق از جانب متقاضی قابل رؤیت نباشد، متقاضی مجدداً درخواست خود را از مرحله صدور می بایست آغاز نماید و مشمول "صدور مجوز" به "جای تمدید مجوز" خواهد شد.

در صورتی که به متقاضی تمدید مجوز ثبت نام در سامانه جدید صنایع دستی انجام نداده باشد می بایست ودر گام نخست اقدام به ثبت نام به آدرس my.mcth.ir نماید.

10- در زمان بازدید از کارگاه چه شاخص هایی مدنظر کارشناس (ارزیاب) صنایع دستی استان است؟

 پاسخ:

1. رشته فعالیت جزء رشته های مصوب صنایع دستی باشد.

2. فضای مناسب کارگاهی و رعایت اصول ایمنی  و بهداشتی

3. ابزار و تجهیزات کامل جهت تولید در رشته مورد تقاضا

4. اثبات برخورداری از مهارت فنی لازم و کافی در تولید محصولات رشته مورد تقاضا

11- حدود زمانی اخذ مجوزهای صنایع دستی چند روز است؟

پاسخ: حداکثر 15 روز کاری پس از تکمیل فرم و تائید ادارات کل استانی

12- اگر بازه زمانی پس از زمان تعیین شده در سامانه بشود چه کاری باید انجام شود؟

پاسخ: ارسال تیکت و تماس با کارشناس معرفی شده توسط سامانه (کارشناس صنایع دستی استان)

13- مدت اعتبار مجوزکسب شده چه مدت می باشد؟

پاسخ: کلیه مجوزهای اخذ شده، در صورت ملکی بودن فضای کارگاهی معرفی شده، دارای 5 سال اعتبار است و در صورت استیجاری بودن  مکان کارگاهی به مدت زمان اجاره نامه معتبر محل معرفی شده بستگی دارد و حداقل 6 ماه می باشد.

 

شماره تماس

معاونت صنایع دستی 61063301

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1.صدور و تمدید پروانه تولید انفرادی هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی

2.نظارت بر پروانه انفرادی صنایع دستی

3.حمایت بیمه ای از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی

 

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

صدورمجوز: بین 6 ماه تا 3 سال برحسب مالکیت کارگاه موردفعالیت ( ملکی یا استیجاری )

اعلام زمان تحویل درخواست

صدورمجوز: مراجعه متقاضیان به سامانه هوشمند صنایع دستی ( my.mcth.ir ) بصورت شخصی و یا ازطریق دفاترپیشخوان دولت - ثبت نام از متقاضی و تکمیل فرمهای مربوطه توسط ایشان طبق راهنمای موجود- ذخیره اطلاعات درسامانه توسط متقاضی و دریافت کد رهگیری - اطلاع رسانی به متقاضی درهرمرحله ، تا زمان دریافت مجوز - قرارگرفتن پرونده متقاضی درکارتابل معاونت صنایع دستی استان متبوعه براساس حوزه فعالیت متقاضی - مشاهده و ارجاع پرونده ازطریق معاونت استان به کارشناس مربوطه - بررسی پرونده توسط کارشناس فنی استان - درصورت تائید مدارک و پرونده ، تعیین بازه زمانی جهت بازدید و اطلاع رسانی زمان آن به متقاضی - درصورت عدم تائید مدارک ، عودت پرونده به کارتابل متقاضی و اعلام دلایل برگشت ( نقص پرونده ، رد پرونده و ....)‌ جهت اطلاع و یا رفع نواقص موجود-درصورت تائید مدارک متقاضی، اعلام بازه زمانی جهت بازدید ازکارگاه و محل فعالیت متقاضی - ثبت و اعلام نتایج بازید- درصورت تائید فعالیت متقاضی ، چاپ مجوز و ارسال آن جهت امضاء معاون و مدیرکل استان- الحاق هولوگرام برمجوزهای صادرشده - اطلاع رسانی و تحویل مجوز به متقاضی

اعلام نحوه درخواست خدمت

صدورمجوز: خدمت رسانی سازمان، کاملا" الکترونیکی بوده و محدودیت زمانی ندارد - زمان تشکیل پرونده به ساعت تکمیل فرمها و مدارک توسط متقاضی دارد- اززمان ثبت نام تا تحویل مجوزحدودأ 30 تا 45 روز زمان لازم می باشد - اززمان تشکیل پرونده ، مراحل رسیدگی درهرمرحله بصورت پیامک به متقاضی اطلاع رسانی می شود.یک ساله

اعلام نحوه تحویل خدمت

صدورمجوز: برای درخواست خدمت هرسه حالت قید شده امکان پذیراست : 1- ثبت نام بصورت اینترنتی و توسط خود متقاضی درسامانه 2- ثبت نام ازطریق دفاترپیشخوان دولت 3- درموارد خاص مراجعه حضوری و ثبت نام ازطریق کارشناس استان

واجدین شرایط دریافت خدمت

صدورمجوز: نحوه ارسال مجوز بستگی به انتخاب اولیه متقاضی داشته که اعلام نموده مجوز را بصورت فیزیکی و یا ازطریق پست دریافت نماید.

هزینه و شیوه واریز

رایگان

مراحل انجام کار

صدورمجوز: کلیه اشخاص حقیقی فعال دربخش صنایع دستی که دارای مهارت فنی لازم بوده و شامل عموم مردم نمی شود.

مدارک مورد نیاز

صدورمجوز: صدور مجوزبرای اشخاص حقیقی و صنعتگران فعال صنایع دستی نظارت بر کار گاه های تولیدی انفرادی

سوالات متداول

 

1- چگونه مجوز پروانه تولید (انفرادی یا کارگاهی) و کارت شناسایی را اخذ نمایم؟

پاسخ: از طریق ثبت نام اولیه در سامانه my.mcth.ir بخش ثبت نام و انتخاب یکی از مجوزها و اخذ نام کاربری و رمز عبور از طریق پیامک (پیشنهاد می گردد ابتدا راهنما را به دقت مطالعه فرمائید).

2- با نام کاربری و رمز عبور دریافتی از طریق پیامک چه کاری انجام بدهیم؟

پاسخ: مجدداً به سامانه مراجعه کرده و پس از ورو با  نام کاربری و رمز  (دریافتی از طریق پیامک)،  فرم های مربوطه را  تکمیل و مدارک مورد نیاز درخواستی و اسکن و بارگذاری گردد.

3- راهنمایی و پاسخگویی در خصوص چگونگی و نحوۀ تکمیل فرم ها و سؤالات مرتبط با موارد مطرح شده به چه صورت است؟

پاسخ: در سامانه در هر مرحله، راهنمایی جهت رفع سؤالات آن بخش در نظر گرفته شده است ضمناً در صورتی که سؤالی خارج از موارد راهنما از سوی متقاضی مطرح باشد، کارشناسان معاونت صنایع دستی استان پاسخ گو خواهند بود.

4- در صورتی که پس از ورود از طریق نام کاربری و رمز نتوان فرم ها را تکمیل نمود چه باید کرد؟

پاسخ: در سامانه صنایع دستی در قسمت پنجره خدمات قسمت پشتیبانی از طریق کلیک کردن روی "شروع ارسال تیکت" متقاضی می تواند عنوان موضوع مشکل را تایپ و نوع تیکت را براساس مجوز انتخابی تعیین نماید.

5- پس از تکمیل ثبت نام مراحل بعدی اخذ مجوز چگونه است؟

پاسخ: سامانه صنایع دستی، بازه زمانی بازدید از کارگاه را به همراه کارشناسی که پرونده متقاضی در کارپوسه ایشان است را معرفی می نماید.

6- مراحل تمدید مجوزهایی که تاریخ اعتبارشان به اتمام رسیده، چگونه است؟

پاسخ: متقاضیانی که در سنوات گذشته مجوز اخذ نموده اند و تاریخ اعتبارشان به اتمام رسیده به محض ورود به سامانه از طریق نام کاربری و رمز عبور، سوابق ایشان قابل رؤیت و تمدید است، در صورتی که سوابق از جانب متقاضی قابل رؤیت نباشد، متقاضی مجدداً درخواست خود را از مرحله صدور می بایست آغاز نماید و مشمول "صدور مجوز" به "جای تمدید مجوز" خواهد شد.

در صورتی که به متقاضی تمدید مجوز ثبت نام در سامانه جدید صنایع دستی انجام نداده باشد می بایست ودر گام نخست اقدام به ثبت نام به آدرس my.mcth.ir نماید.

7- در زمان بازدید از کارگاه چه شاخص هایی مدنظر کارشناس (ارزیاب) صنایع دستی استان است؟

 پاسخ:

1. رشته فعالیت جزء رشته های مصوب صنایع دستی باشد.

2. فضای مناسب کارگاهی و رعایت اصول ایمنی  و بهداشتی

3. ابزار و تجهیزات کامل جهت تولید در رشته مورد تقاضا

4. اثبات برخورداری از مهارت فنی لازم و کافی در تولید محصولات رشته مورد تقاضا

8- حدود زمانی اخذ مجوزهای صنایع دستی چند روز است؟

پاسخ: حداکثر 15 روز کاری پس از تکمیل فرم و تائید ادارات کل استانی

9- اگر بازه زمانی پس از زمان تعیین شده در سامانه بشود چه کاری باید انجام شود؟

پاسخ: ارسال تیکت و تماس با کارشناس معرفی شده توسط سامانه (کارشناس صنایع دستی استان)

10- مدت اعتبار مجوزکسب شده چه مدت می باشد؟

پاسخ: کلیه مجوزهای اخذ شده، در صورت ملکی بودن فضای کارگاهی معرفی شده، دارای 5 سال اعتبار است و در صورت استیجاری بودن  مکان کارگاهی به مدت زمان اجاره نامه معتبر محل معرفی شده بستگی دارد و حداقل 6 ماه می باشد.

 

 

شماره تماس

معاونت صنایع دستی 61063301

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1.تعیین جایگاه ثبتی اموال فرهنگی تاریخی

2.نظارت بر ورود اشیاء فرهنگی تاریخی به موزه های سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری

3.خرید اموال منقول فرهنگی تاریخی مجاز در درست مردم

4.مستندنگاری و ساماندهی اطلاعاتی عمومی و تخصصی موزه ها

5. استرداد اشیاء فرهنگی تاریخی به کشور

 

راهنمای دریافت خدمت

دستورالعمل‌های مربوطه

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

روزهای کاری رسمی (ساعت 8 تا 16)

اعلام زمان تحویل درخواست

به محض ورود اشیا به موزه

اعلام نحوه درخواست خدمت

از طریق مکاتبه

اعلام نحوه تحویل خدمت

از طریق مکاتبه

واجدین شرایط دریافت خدمت

موزه های تحت پوشش ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها

هزینه و شیوه واریز

رایگان

مراحل انجام کار

براساس فرایند طراحی شده قابل بارگذاری است

مدارک مورد نیاز

فرمهای مربوطه

شماره تماس

معاونت میراث فرهنگی 61063141

زیرخدمت ها

 

1. بررسی کسری اموال امنای اموال و سرقت اموال فرهنگی تاریخی

 

راهنمای دریافت خدمت

آیین نامه مربوط به شرایط و طرز انتخاب و حدود وظایف و مسئولیت‌های امین اموال منقول فرهنگی، تاریخی

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

روزهای کاری رسمی (ساعت 8 تا 16)

اعلام زمان تحویل درخواست

در اسرع وقت

اعلام نحوه درخواست خدمت

از طریق مکاتبه

اعلام نحوه تحویل خدمت

از طریق مکاتبه

واجدین شرایط دریافت خدمت

موزه های تحت پوشش ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها

هزینه و شیوه واریز

رایگان

مراحل انجام کار

براساس فرایند طراحی شده قابل بارگذاری است

مدارک مورد نیاز

دفاتر دولتی
تصاویر شئ
صورتجلسه مربوطه

شماره تماس

معاونت میراث فرهنگی 61063141

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1. حفاظت، مرمت و احیاء بناها، بافت ها و محوطه هاي تاريخي

2. مراقبت (حفاظت فيزيكي) از بناها، محوطه ها و بافت هاي فرهنگي و تاريخي

3. راهبری حفاظت، مرمت و احیاء بناهای مهم تاریخی

 

سوالات متداول

 

1- چگونه می توانیم پروانه مرمت، احیاء و بهره برداری دریافت کنیم؟

با ثبت تقاضای مرمت در سامانه می توانیم پروانه دریافت کنیم.

2- تفاهم نامه مشارکت در بخش خصوصی چیست؟

تفاهم نامه مشارکت فی مابین مالک اثر تاریخی و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مربوطه در سامانه تنظیم شده و امضای طرفین می‌رسد.

3- ثبت شکایت و اعتراض به نحوه مرمت یک اثر و پیگیری آن چگونه است؟

در بخش ثبت شکایات و اعتراضات مردمی و با دریافت کد رهگیری ثبت می گردد.

4- چگونه می توان به مرکز اسناد و گزارشات پیرامون یک اثر تاریخی دست یافت؟

از طریق ثبت نام در سامانه به عنوان کاربر سطح دسترسی شما به اطلاعات امکان پذیر می گردد.

5- چگونه می توانیم از فهرست خانه های تاریخی فروشی مطلع شویم؟

از سامانه فروش املاک تاریخی استفاده نمایید.

6- برای دریافت تسهیلات مرمت و اشتغال پایدار چه فرآیندهایی را باید طی کنیم؟

تقاضای دریافت تسهیلات مرمت را در سامانه ثبت نمایید.

7- آیا فهرست طرح ها، پروژه ها و یا اعتبارات مالی پروژه ها قابل مشاهده می باشد؟

بله، در قسمت اعتبارات و بودجه کلیه اعتبارات تخصیص یافته قابلیت شفاف سازی و اعلام عمومی را دارا هستند.

8- آیا امکان خرید محتوا (عکس، نقشه، گزارش و ...) در سامانه وجود دارد؟

بله، با ثبت نام کاربری محقق و پژوهشگر امکان خرید اینترنتی محتوی پژوهشی مطالعاتی وجود دارد.

9- آیا امکان اشتراک گذاری (مقالات، مطالعات، تصاویر و ...) در این سامانه وجود دارد؟

بله، از طریق مرکز اسناد می توان محتوا و اطلاعات تخصصی برای عموم محققین به اشتراک گذارد.

10- آیا درسامانه امکاناتی در راستای شفاف سازی طرح ها، مشاوران، پیمانکاران، سرمایه گذاران و پروژه‌ها برای عموم وجود دارد؟

بله، کلیه مصوبات شورای فنی، گزارش تعداد کارگاه های مرمت، سرمایه گذاران و پیمانکاران و حتی اعضای شورای فنی قابل رصد و پایش می باشند.

11- آیا ضوابط و طرح های مختص به حرایم و بافت های تاریخی قابل دسترسی می‌باشد؟

بله، در پرونده الکترونیک قابل مشاهده است.

 

شماره تماس

معاونت میراث فرهنگی 61063141

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1.صدور موافقت اصولی تاسیسات گردشگری

2. صدور مجوز و نظارت بر ایجاد، اصلاح و یا تکمیل تاسیسات گردشگری

 

راهنمای دریافت خدمت

راهنمای صدور موافقت اصولی:
1- به اطلاع کلیه متقاضیان سرمایه گذاری در حوزه گردشگری می رساند که با مراجعه به سامانه، می بایست نسبت به ثبت نام و دریافت رمز کاربری و کلمه عبور در سیستم اقدام نمایند.
2-با تکمیل اطلاعات و ثبت مدارک مورد نیاز، می توانند نسبت به انجام فرآیند صدور موافقت اصولی اقدام نمایند.
تذکر: در ورود اطلاعات خود نهایت دقت را داشته باشید. در صورتی که اطلاعات ثبت نام را ناقص وارد نمایید ممکن است به خدمات مورد نظر خود دسترسی پیدا نکنید.
3- بعد از انجام هر مرحله، پیامکی برای متقاضی ارسال خواهد شد تا از روند انجام مراحل کار مطلع و در صورت نقص مدارک نسبت به اصلاح و تکمیل آن اقدام نماید.
4- آن دسته از متقاضیانی که قبل از راه اندازی سامانه، درخواست و مدارک خود را به ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ها ارائه و یا مجوزی دریافت نمودند در فرم های خود اظهاری نسبت به بارگذاری مدارک اقدام و سایر مراحل مربوطه از طریق سامانه قابل پیگیری خواهد بود.
مدارک مورد نیاز:
الف) پیش طرح اولیه: شرح خدمات کلیات طرح به شرح ذیل می باشد:
فصل اول: شناخت
1-1- شناخت منطقه (بررسی موقعیت سایت نسبت به شهر و منطقه بر روی نقشه و یا عکس هوایی)
1-2- شناخت و بررسی سایت شامل:
1-2-1- کروکی جانمایی سایت با ذکر ابعاد و اندازه.
1-2-2- بررسی شبکه ارتباطی و دسترسی منتهي به سايت بر روي نقشه .
1-2-3- بررسی تأسیسات زیربنایی در سايت و محدوده آن بر روي نقشه ( آب ، برق، گاز ، فاضلاب ، راه و ...) 1-3- بررسی کاربریهای اطراف سایت (اراضي و كاربريهاي همجوار زمين) *
* متقاضي اطلاعات مورد نياز را مي تواند از شهرداري محل و در صورت خارج محدوده بودن زمين از ادارات راه و شهرسازي اخذ نمايد .

فصل دوم: مبانی اولیه طراحی
2-1- تدوین اهداف و ایده های اولیه طراحی جهت احداث پروژه.
2-2- جدول برنامه فیزیکی شامل : عنوان فضاهای اصلی و متراژ تقریبی و تعيين درصد هر فعاليت و كاربري و هر یک از این فضاها ، تعداد طبقات و حداکثرارتفاع
2-3- ارايه جدول پيش بيني فرآيندمالي طرح و برنامه سرمايه گذاري به صورت برآورد تقريبي هزينه هاي اجرايي طرح و پروژه به صورت تفكيك شده هر بخش از پروژه توصيه ميشود.
ب) مستندات مالی: گردش حساب مالی، مدارک و مستندات اموال منقول و غیر منقول
ج) اسناد مالکیت: شامل مالکیت خصوصی، قرارداد اجاره با دستگاه های اجرایی (مانند شهرداری، امور اراضی، راه و شهرسازی و...) اجاره نامه بلند مدت (حداقل 5 ساله) به انضمام رضایت محضری مالک مبنی بر اجرای طرح گردشگری در ملک مذکور و...
تذکر1: در صورت دولتی بودن زمین، نیازی به بارگذاری اسناد مالکیت اراضی نمی باشد.
د) انتخاب نوع طرح مطابق با مصادیق مندرج در آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری مصوب 11/6/94 که در سامانه بارگذاری شده می باشد(خارج از موارد مذکور امکان انتخاب پروژه دیگری میسر نمی باشد).
هـ) نقشه utm و کروکی محل اجرای طرح
5- پس از بارگذاری مدارک مذکور توسط متقاضی و تأیید کارشناس استان مبنی بر تکمیل مدارک، طی پیامکی تاریخ بازدید از محل اجرای طرح به سرمایه گذار ارسال می شود. در صورت داشتن نواقص نیز به متقاضی اطلاع رسانی خواهد شد تا نسبت به تکمیل آن اقدام نماید.
6- پس از تأیید طرح توسط کارشناس بازدید کننده، متقاضی نسبت به دریافت مدارک تکمیلی از سامانه (اعتبارسنجی، تعهدنامه و گواهی عدم بدهی بانکی) اقدام و پس از تکمیل، بارگذاری می نماید.
7- طرح متقاضی در کمیته فنی سرمایه گذاری بررسی و نتیجه آن طی پیامکی به متقاضی اعلام خواهد شد. در صورت موافقت با طرح مذکور، موافقت اصولی برای سرمایه گذار صادر خواهد شد.
تذکر 2: شایان ذکر است در صورتی که حجم سرمایه گذاری بالای 150 میلیارد ریال باشد، قبل از صدور موافقت اصولی، تأیید ستاد مرکزی (دفتر تسهیلات و تأمین منابع) الزامی می باشد.
8- پس از اخذ موافقت اصولی، متقاضی می بایست نسبت به اخذ استعلام از دستگاه های اجرایی مرتبط اقدام نماید و استعلام های دریافتی از ارگان ها توسط کارشناس استان، در سامانه بارگذاری خواهد شد.
9- نقشه های معماری پروژه توسط متقاضی در سامانه بارگذاری و به تأیید کارشناسان فنی خواهد رسید.
10-جهت اخذ پروانه ساخت، معرفی نامه توسط اداره کل استان برای متقاضی صادر می شود.
11-متقاضی نسبت به بارگذاری پروانه ساخت و برنامه زمانبندی اتمام پروژه که (الگوی برنامه زمانبندی در سامانه موجود است) اقدام می نماید.
10- پس از اخذ پروانه ساخت از مراجع ذیربط، مجوز ایجاد برای متقاضی صادر می شود.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

سامانه به صورت 24 ساعته و در تمام ایام هفته فعال می باشد.

اعلام زمان تحویل درخواست

پس از تكميل اطلاعات و انجام بررسي‌هاي كارشناسي در صورت تائيد مدارك مجوز صادر مي‌گردد و از طريق پيام كوتاه به متقاضي اعلام مي‌گردد.

اعلام نحوه درخواست خدمت

متقاضی پس از ثبت نام اولیه در پنجره واحد خدمات سازمان و اخذ شناسه كاربري و رمز عبور مي‌تواند از طريق سامانه درخواست صدور موافقت اصولی و مجوز ایجاد ، اصلاح و یا تکمیل تاسیسات گردشگری درخواست اخذ مجوز و مدارك مورد را بارگذاري نمايد.

اعلام نحوه تحویل خدمت

پس از دريافت پيام كوتاه مبني بر صدور مجوز درخواست شده، متقاضي با مراجعه به اداره‌كل استان مربوطه مي‌تواند اصل مجوز صادر شده را دريافت نمايد. تصوير مجوز صادره از طريق كارپوشه متقاضي كه در پنجره واحد خدمات الكترونيك سازمان به متقاضي اختصاص يافته، قابل دسترسي مي‌باشد.

واجدین شرایط دریافت خدمت

كليه اشخاص حقيقي و حقوقي متقاضي سرمايه‌گذاري در طرح‌هاي گردشگري مي‌توانند با ارائه مدارك مجوزهاي لازم را اخذ نمايند.

هزینه و شیوه واریز

این خدمت به صورت رایگان به متقاضیان ارائه می شود.

مراحل انجام کار

- ثبت نام در پنجره واحد خدمات الكترونيك سازمان
- اخذ شناسه كاربري و رمز عبور از پنجره واحد خدمات الكترونيك سازمان
- ورود به سامانه درخواست صدور موافقت اصولی و مجوز ایجاد ، اصلاح و یا تکمیل تاسیسات گردشگری از طريق پنجره واحد خدمات الكترونيك سازمان
- تكميل اطلاعات درخواست شده و بارگذاري مدارك مورد نياز
- بازدید از محل اجرای طرح
- موافقت کمیته فنی با استان با سرمایه گذاری
- اخذ استعلام های مورد نیاز از دستگاه های اجرایی ذیربط
- اخذ موافقت اصولی
- تهیه نقشه های معماری پروژه
- اخذ پروانه ساخت از شهرداری
- صدور مجوز ایجاد
- ارائه برنامه زمانبندی
- شروع عملیات اجرایی

مدارک مورد نیاز

کارت ملی- کپی شناسنامه- سند مالکیت محل اجرای طرح- پیش طرح اولیه- گواهی عدم بدهی بانکی- تعهدنامه و تکمیل فرم اعتبار سنجی

سوالات متداول

 

1- عنوان طرح های مرتبط با حوزه گردشگری که مطابق با آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری مصوب 11/6/94 می باشد، چیست؟

عنوان طرح های مرتبط با حوزه گردشگری، به استناد آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل و درجه بندی و... هیأت محترم وزیران مصوب 11/6/94، در سامانه لحاظ شده است. از جمله هتل، هتل آپارتمان، سفره خانه سنتی، اقامتگاه بوم گردی و...

2- فرآیند صدور موافقت اصولی و مجوز ایجاد چگونه است؟

پس از درخواست در سامانه و بارگذاری پیش طرح اولیه، مدارک توان سنجی و اسناد مالکیت زمین توسط متقاضی، مدارک مربوطه توسط کارشناسان استانی بررسی و در صورت تأیید، بازدید از محل اجرای طرح صورت می پذیرد. سپس موضوع در کمیته فنی سرمایه گذاری استان مطرح و مورد بررسی قرار خواهد گرفت. پس از تصویب در کمیته، موافقت اصولی صادر می شود و سرمایه گذار جهت اخذ استعلام به سایر دستگاه ها معرفی خواهد شد. با ارائه پاسخ مثبت استعلام های مورد نیاز و تأیید نقشه های معماری پروژه و همچنین اخذ پروانه ساخت، مجوز اجاد تأسیسات صادر خواهد شد(کلیه مراحل با ارسال پیامک به سرمایه  گذار اطلاع رسانی می شود.

3- شرح خدمات طرح توجیهی اولیه چیست؟

شرح خدمات طرح اولیه در راهنمای سامانه لحاظ شده است.

4- آیا امکان سرمایه گذاری برای یک پروژه در چند استان وجود دارد؟

بله، در صورت تأیید توان سنجی متقاضیان، امکان سرمایه گذاری در چند استان مقدور می باشد.

5- نحوه ثبت نام در سامانه چگونه است؟

متقاضیان به آدرس my.mcth.ir مراجعه و نسبت به وارد نمودن مشخصات هویتی خود اقدام می نمایند. پس از وارد کردن شماره تلفن همراه، نام کاربری و کلمه عبور برای ایشان ارسال و می توانند طرح مورد نظررا انتخاب و مدارک را در سامانه بارگذاری نمایند.

6- نحوه سرمایه گذاری در اراضی دولتی چگونه است؟

در صورت توجیه پذیر بودن طرح و تأیید در کمیته فنی استان، موافقت اصولی صادر و متقاضی جهت طی فرآیند واگذاری زمین به دستگاه واگذارنده اراضی معرفی می شود.

7- فرآیند تمدید موافقت اصولی به چه صورت می باشد؟

متقاضیان فرآیند خود اظهاری را انتخاب و مدارک مورد نیاز جهت تمدید از جمله استعلام های اخذ شده و مجوزهای صادره در سال های قبل را بارگذاری می نمایند. در صورت تأیید کارشناس استان، موافقت اصولی  تمدید خواهد شد.

8-در صورت داشتن اجاره نامه، امکان سرمایه گذاری وجود دارد؟

اجاره نامه بلند مدت منضم به رضایت محضری مالک مبنی بر اجرای طرح گردشگری در اراضی مذکور برای سرمایه گذاری مورد تأیید است.

9-  در رصورت رد طرح در کمیته فنی استان، امکان اعتراض وجود دارد؟

در صورت رد شدن طرح در کمیته فنی استان، امکان اعتراض متقاضی نسبت به دلایل مطرح شده میسر می باشد.

10- اخذ استعلام از سایر دستگاه های اجرایی مرتبط چگونه است؟

پس از صدور موافقت اصولی، ادارت کل استان، سرمایه گذار را جهت اخذ پاسخ مثبت استعلام به دستگاه های اجرایی مرتبط معرفی می نمایند.

11. برای ایجاد چه طرح هایی متقاضیان از سازمان مجوز دریافت میکنند؟

مصادیق مندرج در آیین نامه ایجاد، اصلاح تکمیل و درجه یندی مورخ 11/6/94

 

12. زمان صدور مجوز ار زمان درخواست تا صدور مجوز چند روز است؟

در صورت تکمیل مدارک و نداشتن مشکلات حقوقی، 30 روز برای موافقت اصولی و 45 روز برای مجوز ایجاد خواهد بود.

 

شماره تماس

معاونت سرمایه‌گذاری 61063620

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

زیرخدمت ها

 

1.صدور و تمدید کارت شناسایی فعالین و شاغلین صنایع دستی

2.تایید مشاغل خانگی صنعتگران صنایع دستی

3. ارائه معرفی نامه جهت صنعتگران صنایع دستی به بیمه

 

راهنمای دریافت خدمت

بیمه: 1- اخذ مجوز پروانه تولید انفرادی و یا کارت شناسایی صنعتگری برای متقاضیان بهرمندی از پوشش بیمه صندوق کشاورزان، روستائیان و عشایر الزامسیت . 1-1برای متقاضیان بهرمندی از پوشش بیمه تامین اجتماعی (در صورت تامین اعتبار از سوی سازمان محترم برنامه و بودجه) داشتن پروانه تولید انفرادی و یا داشتن کارت شناسایی با کد 4/4 الزامی است.2- مراجعه به معاونت صنایع دستی استان یا نمایندگی های ادارات کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استانها واقع در شهرستان های تابعه و ارائه درخواست بهره مندی از پوشش بیمه. 3- اخذ معرفی نامه از معاونت صنایع دستی استان یا نمایندگی های ادارات کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استانها واقع در شهرستان های تابعه خطاب به صندوق بیمه ای مورد تقاضا. 4- مراجعه به نمایندگی های صندوق بیمه مورد تقاضا. 5- واریز مستمر حق بیمه. مشاغل خانگی: 1- اخذ مجوز پروانه تولید انفرادی و یا کارت شناسایی صنعتگری برای متقاضیان مجوز مشاغل خانگی مرتبط با رشته های صنایع دستی الزامیست. 2- مراجعه به سامانه حمایت از مشاغل خانگی 3-.متقاضيان مشاغل خانگي لازم است متناسب با نوع فعاليت مورد نظر خود يكي از فرم هاي ثبت نام (مستقل – پشتيبان ) را تكميل نمايند .4 - فرمهاي تكميلي توسط معاونت صنایع دستی استان و یا نمایندگی های ادارات کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استانها واقع در شهرستان های تابعه بررسي شده و در صورت تائيد مجوز مربوطه صادر خواهد شد.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

ساعات رسمی کار ادارات دولتی

اعلام زمان تحویل درخواست

متناسب با قوانین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

اعلام نحوه درخواست خدمت

متناسب با قوانین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

اعلام نحوه تحویل خدمت

متناسب با قوانین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

واجدین شرایط دریافت خدمت

1- بیمه صندوق کشاورزان، روستائیان و عشایر: دارندگان مجوز پروانه تولید انفرادی و کارت شناسایی 2-بیمه صندوق تامین اجتماعی : دارندگان مجوز پروانه تولید انفرادی و یا کارت شناسایی صنعتگری با کد شناسه 4/4 3- مشاغل خانگی:دارندگان مجوز پروانه تولید انفرادی و کارت شناسایی

هزینه و شیوه واریز

ندارد

مراحل انجام کار

بیمه: 1- اخذ مجوز پروانه تولید انفرادی و یا کارت شناسایی صنعتگری برای متقاضیان بهرمندی از پوشش بیمه صندوق کشاورزان، روستائیان و عشایر الزامسیت . 1-1برای متقاضیان بهرمندی از پوشش بیمه تامین اجتماعی (در صورت تامین اعتبار از سوی سازمان محترم برنامه و بودجه) داشتن پروانه تولید انفرادی و یا داشتن کارت شناسایی با کد 4/4 الزامی است.2- مراجعه به معاونت صنایع دستی استان یا نمایندگی های ادارات کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استانها واقع در شهرستان های تابعه و ارائه درخواست بهره مندی از پوشش بیمه. 3- اخذ معرفی نامه از معاونت صنایع دستی استان یا نمایندگی های ادارات کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استانها واقع در شهرستان های تابعه خطاب به صندوق بیمه ای مورد مقاضا. 4- مراجعه به نمایندگی های صندوق بیمه مورد تقاضا. 5- واریز مستمر حق بیمه. مشاغل خانگی: 1- اخذ مجوز پروانه تولید انفرادی و یا کارت شناسایی صنعتگری برای متقاضیان مجوز مشاغل خانگی مرتبط با رشته های صنایع دستی الزامیست. 2- مراجعه به سامانه حمایت از مشاغل خانگی 3-.متقاضيان مشاغل خانگي لازم است متناسب با نوع فعاليت مورد نظر خود يكي از فرم هاي ثبت نام (مستقل – پشتيبان ) را تكميل نمايند .4 - فرمهاي تكميلي توسط معاونت صنایع دستی استان و یا نمایندگی های ادارات کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استانها واقع در شهرستان های تابعه بررسي شده و در صورت تائيد مجوز مربوطه صادر خواهد شد.
مزاجعه کارشناسان استانی به کتارگاه های شناسایی شده تکمیل فرم های ارسال شده ستادی پس ا زبازدید برابر با شیوه نامه ارسالی جمع بندی ارسال موارد به ستاد بررسی ستادی و درجه بندی کارگاه ها بررسی مجدد بالاترین امتیازات کسب شده جهت صدور گواهی کیفیت کارگاهی طرح در کمیته درجه بندی و صدورر گواهی کیفیت تنظیم صورتجلسه و صدور گواهی کسفیت کارگاهی

مدارک مورد نیاز

بیمه. 3- اخذ معرفی نامه از معاونت صنایع دستی استان یا نمایندگی های ادارات کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استانها واقع در شهرستان های تابعه خطاب به صندوق بیمه ای مورد تقاضا. 4- مراجعه به نمایندگی های صندوق بیمه مورد تقاضا. 5- واریز مستمر حق بیمه. مشاغل خانگی: 1- اخذ مجوز پروانه تولید انفرادی و یا کارت شناسایی صنعتگری برای متقاضیان مجوز مشاغل خانگی مرتبط با رشته های صنایع دستی الزامیست. 2- مراجعه به سامانه حمایت از مشاغل خانگی 3-.متقاضيان مشاغل خانگي لازم است متناسب با نوع فعاليت مورد نظر خود يكي از فرم هاي ثبت نام (مستقل – پشتيبان ) را تكميل نمايند .4 - فرمهاي تكميلي توسط معاونت صنایع دستی استان و یا نمایندگی های ادارات کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استانها واقع در شهرستان های تابعه بررسي شده و در صورت تائيد مجوز مربوطه صادر خواهد شد.

سوالات متداول

 

1- آیا کارگاههای تولیدی صنایع دستی شامل مالیات می باشند ؟

 پاسخ: تمامی کارگاههای تولیدی صنایع دستی دارای مجوز ازپرداخت مالیات معاف می باشند -

2- آیا کارگاههای تولیدی صنایع دستی نیاز به دریافت مجوز از مرکز اصناف نیز می باشند ؟

پاسخ: خیر، کلیه کارگاههای تولیدی صنایع دستی دربخش تولید خود نیاز به دریافت مجوز اصناف نمی باشد ولی دربخش فروش خود می بایستی مجوز اصناف را کسب نمایند. 

3- آیا کارگاههای تولیدی صنایع دستی جزء واحدهای کسب و کار وزارت اقتصاد و دارایی محسوب می شوند ؟

پاسخ : بلی ، وزارت اقتصاد و دارایی مجوزهای تولیدی صنایع دستی را بعنوان مجوزهای کسب و کار قبول داشته و درسایت آن وزارتخانه دارای کدشناسه مربوطه می باشد.
چه کارگاه های مشمول دریافت گواهی کیفیت هستند؟ کارگاههای دارای حجم بالای تولیدی که کارگاه طبق ضوابط دارای شرایط مطلوب بوده و محصولات ارائه شده ار نظر کیفی در رده بالا قرار دارند پس از درجه بندی کارگاه های معرفی شده چه کارگاه های جهت بررسی و دریافت گواهی کیفیت انتخاب می شوند؟ کارگاه هایی که در رده بالاترین امتیازات درجه بندی بوده و حجم تولید، تعداد کارکنان، و کیفیت محصولات تولیدی ایشان در مقطع مقایسه ای بالای قرار دارد.

4- چگونه مجوز پروانه تولید (انفرادی یا کارگاهی) و کارت شناسایی را اخذ نمایم؟

پاسخ: از طریق ثبت نام اولیه در سامانه my.mcth.ir بخش ثبت نام و انتخاب یکی از مجوزها و اخذ نام کاربری و رمز عبور از طریق پیامک (پیشنهاد می گردد ابتدا راهنما را به دقت مطالعه فرمائید).

5- با نام کاربری و رمز عبور دریافتی از طریق پیامک چه کاری انجام بدهیم؟

پاسخ: مجدداً به سامانه مراجعه کرده و پس از ورو با  نام کاربری و رمز  (دریافتی از طریق پیامک)،  فرم های مربوطه را  تکمیل و مدارک مورد نیاز درخواستی و اسکن و بارگذاری گردد.

6- راهنمایی و پاسخگویی در خصوص چگونگی و نحوۀ تکمیل فرم ها و سؤالات مرتبط با موارد مطرح شده به چه صورت است؟

پاسخ: در سامانه در هر مرحله، راهنمایی جهت رفع سؤالات آن بخش در نظر گرفته شده است ضمناً در صورتی که سؤالی خارج از موارد راهنما از سوی متقاضی مطرح باشد، کارشناسان معاونت صنایع دستی استان پاسخ گو خواهند بود.

7- در صورتی که پس از ورود از طریق نام کاربری و رمز نتوان فرم ها را تکمیل نمود چه باید کرد؟

پاسخ: در سامانه صنایع دستی در قسمت پنجره خدمات قسمت پشتیبانی از طریق کلیک کردن روی "شروع ارسال تیکت" متقاضی می تواند عنوان موضوع مشکل را تایپ و نوع تیکت را براساس مجوز انتخابی تعیین نماید.

8- پس از تکمیل ثبت نام مراحل بعدی اخذ مجوز چگونه است؟

پاسخ: سامانه صنایع دستی، بازه زمانی بازدید از کارگاه را به همراه کارشناسی که پرونده متقاضی در کارپوسه ایشان است را معرفی می نماید.

9- مراحل تمدید مجوزهایی که تاریخ اعتبارشان به اتمام رسیده، چگونه است؟

پاسخ: متقاضیانی که در سنوات گذشته مجوز اخذ نموده اند و تاریخ اعتبارشان به اتمام رسیده به محض ورود به سامانه از طریق نام کاربری و رمز عبور، سوابق ایشان قابل رؤیت و تمدید است، در صورتی که سوابق از جانب متقاضی قابل رؤیت نباشد، متقاضی مجدداً درخواست خود را از مرحله صدور می بایست آغاز نماید و مشمول "صدور مجوز" به "جای تمدید مجوز" خواهد شد.

در صورتی که به متقاضی تمدید مجوز ثبت نام در سامانه جدید صنایع دستی انجام نداده باشد می بایست ودر گام نخست اقدام به ثبت نام به آدرس my.mcth.ir نماید.

10- در زمان بازدید از کارگاه چه شاخص هایی مدنظر کارشناس (ارزیاب) صنایع دستی استان است؟

 پاسخ:

1. رشته فعالیت جزء رشته های مصوب صنایع دستی باشد.

2. فضای مناسب کارگاهی و رعایت اصول ایمنی  و بهداشتی

3. ابزار و تجهیزات کامل جهت تولید در رشته مورد تقاضا

4. اثبات برخورداری از مهارت فنی لازم و کافی در تولید محصولات رشته مورد تقاضا

11- حدود زمانی اخذ مجوزهای صنایع دستی چند روز است؟

پاسخ: حداکثر 15 روز کاری پس از تکمیل فرم و تائید ادارات کل استانی

12- اگر بازه زمانی پس از زمان تعیین شده در سامانه بشود چه کاری باید انجام شود؟

پاسخ: ارسال تیکت و تماس با کارشناس معرفی شده توسط سامانه (کارشناس صنایع دستی استان)

13- مدت اعتبار مجوزکسب شده چه مدت می باشد؟

پاسخ: کلیه مجوزهای اخذ شده، در صورت ملکی بودن فضای کارگاهی معرفی شده، دارای 5 سال اعتبار است و در صورت استیجاری بودن  مکان کارگاهی به مدت زمان اجاره نامه معتبر محل معرفی شده بستگی دارد و حداقل 6 ماه می باشد.

 

شماره تماس

معاونت صنایع دستی 61063301

شناسنامه خدمت

راهنمای دریافت خدمت

موسسات مجری و دارای مجوز برگزاری دوره ها

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

بصورت فصلی

اعلام زمان تحویل درخواست

سه ماه دوم سال

اعلام نحوه درخواست خدمت

بصورت الکترونیکی

اعلام نحوه تحویل خدمت

بصورت حضوری

واجدین شرایط دریافت خدمت

صنعتگران دارای مجوز سازمانی ، هنرمندان دارای درجه هنری و فارغ التحصیلان مرتبط با رشته صنایع دستی

هزینه و شیوه واریز

بسته به نوع و طول دوره آموزشی متغیر می باشد

مراحل انجام کار

ثبت نام ، ارائه آموزش ، آزمون، ارائه گواهی نامه پایان دوره ، دریافت بازخورد آموزشی از متقاضی (ارزشیابی)

مدارک مورد نیاز

از دید متقاضی آموزش : ارائه گواهی هویتی توسط شخص متقاضی،ارائه گواهی دال بر تجربه علمی و شغلی فرد متقاضی

سوالات متداول

 

1.اطلاع از شرایط ورود به دوره های کوتاه مدت گردشگری

پاسخ: دستورالعمل ابلاغ شده به موسسات

2.اطلاع از شهریه دوره های کوتاه مدت گردشگری

پاسخ: براساس تعریف سالانه ابلاغی به موسسات

3.اطلاع از منابع و سرفصلهای مرتبط با عناوین دوره‌ها

پاسخ: لیست منابع موجود در سامانه

4.اطلاع از لیست مراکز و موسسات تحت پوشش وزارتخانه

پاسخ: مراجعه به اداره کل استانی

5.اطلاع از قوانین مقررات مرتبط با عناوین دوره ها

پاسخ: دستورالعمل ابلاغ شده به موسسات

6.اطلاع از بخش نامه ها و دستورالعملهای ابلاغ شده

پاسخ: مراجعه به موسسات تحت پوشش اداره کل استانی و آگاهی از آخرین دستورالعمل‌های ابلاغی

7.اطلاع از زمان برگزاری آزمون جامع

پاسخ: سالانه 2 بار (مرداد و بهمن)

8.اطلاع از هزینه برگزاری آزمون جامع

پاسخ: براساس تعریف سالانه وجه مربوط به آزمون، در هر نوبت مرداد و بهمن ماه

9.اطلاع از چگونگی اتمام فرایند آموزشی در سامانه

پاسخ: مراجعه فراگیر به پنل آموزشی خود در سامانه

10. اطلاع از نحوه دریافت گواهینامه آموزشی پایان دوره

پاسخ: مراجعه به موسسه آموزشی فراگیر

 

 

شماره تماس

معاونت صنایع دستی 61063301معاونت میراث فرهنگی61063141معاونت گردشگری66582168

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1.تأیید درخواست گشت دفاتر خدمات مسافرتي و گردشگري

2.صدور یا تمدید کارت راهنمايان گشت

3.ابطال کارت راهنمايان گشت

4.تغییر کارت راهنمايان گشت

5.صدور گواهینامه حرفه ای گردشگری سلامت

 

راهنمای دریافت خدمت

به منظور راهنمایی متقاضیان بند ب برای ثبت نام و درج کامل مشخصات و مدارک درخواستی و همچنین ادامه روند مربوط به صدور مجوز از جمله معرفی نام و مکان و ضمانت نامه و سایر مراحل مربوط به تمدید و ... در ورود به سامانه در صفحه اول درج شده است.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

در طول ساعات اداری روزهای کاری هفته

اعلام زمان تحویل درخواست

متقاضی از زمان شروع ثبت درخواست طی بازده زمانیه 72 ساعت نسبت به تکمیل سامانه اقدام نماید و پس از تکمیل درخواست با گرفتن کد رهگیری و کد ناجا گشت خود را برگزار می نماید.

اعلام نحوه درخواست خدمت

مراجعه به سایت ta.mcth.ir

اعلام نحوه تحویل خدمت

ثبت نام در سامانه به صورت آنلاین و اینترنتی انجام می شود.

واجدین شرایط دریافت خدمت

تمامی دافتر خدمات مسافرتی جهت برگزاری تور

هزینه و شیوه واریز

مبلغی دریافت نمی شود.

مراحل انجام کار

ثبت درخواست و تکمیل کلیه اطلاعات مربوط به گشت (وردی.خروجی.مستقل) اعم از مشخصات راهنما و مدارک مربوط به آن و در مرحله بعد تمام اطلاعات گشت اعم از زمان و تاریخ و اسامی مسافران و بیمه نامه های مربوط به آنها و مشخصات وسیله حمل و نقل

مدارک مورد نیاز

- ارايه گواهي عدم سوء پيشينه كيفري موثر از مراجع ذي صلاح
- گواهی عدم اعتياد به مواد مخدر بنا به تأييد مراجع ذي صلاح
- مدرك تحصيلي كارشناسي
- مدرک دوره تخصصي راهنمايان گردشگري
- كارت پايان خدمت نظام وظيفه يا معافيت براي متقاضيان مرد
- تایید سلامت جسماني متناسب با موضوع فعاليت و سلامت رواني به تأييد پزشك معتمد سازمان

شماره تماس

معاونت گردشگری 66582249

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

زیرخدمت ها

 

1. پیشنهاد مصادیق میراث طبیعی و ناملموس به یونسکو برای ثبت در فهرست های میراث جهانی

2. ثبت میراث طبیعی در فهرست آثار ملی

3. تعیین حریم حفاظتی و آزاد سازی میراث طبیعی و تاریخی

4. حفظ و احیا میراث طبیعی

5. ثبت آثار غیر منقول تاریخی - فرهنگی در فهرست آثار ملی

6. تعیین و آزاد سازی حریم آثار ملی غیر منقول

7. ثبت میراث فرهنگی نا ملموس در فهرست آثار ملی و پاسداری و احیا آن

8. ثبت آثار منقول تاریخی-فرهنگی در فهرست آثار ملي

 

راهنمای دریافت خدمت

1- پیشنهاد اولیه توسط افراد حقیقی یا حقوقی
2- مراجعه افراد به سایت میراث فرهنگی و تکمیل فرم درخواست اولیه برای پیشنهاد ثبت اثر
3- تکمیل فرم اولیه و ارسال برای بررسی در حوزه ثبت استان
4- احراز شایستگی ثبت تأیید اولیه و انجام اقدامات لازم توسط افراد حقیقی یا حقوقی برای تکمیل فرمت پرونده
5- نهایی شدن تدوین پرونده و بررسی توسط شورای ثبت و حریم استان
6- ارسال به دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء ‌میراث معنوی و طبیعی کشور
7- دریافت پرونده توسط گروه میراث غیرمنقول
8- بررسی پرونده و در صورت نداشتن نقص در پرونده ارسال به کمیته ثبت و حریم میراث غیرمنقول
9- طرح درکمیته (پس از تأیید اولیه در کمیته در صورت داشتن نواقص به اداره کل میراث فرهنگی استان مربوطه ارسال خواهد شد.)
10- درصورت نداشتن ایراد فنی ثبت پرونده توسط بالاترین مقام سازمان ابلاغ می­شود.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

این خدمت به صورت آنلاین در سایت میراث فرهنگی قرار می گیرد و همه افراد متقاضی می توانند در هر زمانی که بخواهند فرم های مربوطه را تکمیل نمایند.

اعلام زمان تحویل درخواست

برای این کار و تکمیل هیچ دوره و بازه زمانی در نظر گرفته نشده و برای تکمیل فرم ها هیچ محدودیتی وجود ندارد و به صورت انلاین قابلیت ارسال خواهد داشت.

اعلام نحوه درخواست خدمت

کلیه درخواست ها با استفاده از پرتال سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بوده که برای همگان قابلیت مشاهده و استفاده و تکمیل دارد.

اعلام نحوه تحویل خدمت

کلیه مراحل از طریق سامانه در نظر گرفته شده انجام می شود و کد پیگیری ارائه شده قابلیت رصد و کنترل دارد.

واجدین شرایط دریافت خدمت

این خدمت با توجه به حوزه تخصصی برای افراد حقیقی و حقوقی که در این حوزه علاقه مندی دارند و یا متخصص این حوزه باشند قابلیت انجام دارد بخصوص مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی که در این حوزه فعالیت دارند.

هزینه و شیوه واریز

این خدمت به صورت رایگان انجام می شود.

مراحل انجام کار

کلیه مراحل کار به صورت سلسله مراتبی طبق فرایند احصا شده قابل پیگیری می باشد و از استان تا ستاد و نهایت ابلاغ ثبت اثر قابلیت کنترل و پیگیری دارد.

مدارک مورد نیاز

برای این کار نیازمند تکمیل صحیح فرم های مربوطه می باشد و برای توجیه ثبت یک اثر نیازمند آپلود مدارک تخصصی مورد نیاز برای اثبات ارزش داشتن اثر پیشنهادی است که در استان و ستاد توجیه لازم برای تکمیل پرونده انجام شود.

سوالات متداول

 

1- دسترسی به سامانه جام از چه مسیری است؟

رجوع به آدرس www.jaam.mcth.ir مرورگر گوگل کروم برای مراجعه به این سامانه استفاده شود.

2- فر‌های خام اطلاعات مربوط به شناسنامه‌ها برای آماده کردن مطالب و اطلاعات مورد نیاز در کجای سامانه قابل مشاهده است؟

به قسمت کتابخانه مراجعه کرده و فایل خام فرم‌ها در قالب فایل pdf و word قابل بارگذاری است.

3- تغییر رمز عبور و درج اطلاعات پرسنلی از چه مسیری است؟

به قسمت تنظیمات مراجعه کرده و تغییر رمز عبور و درج اطلاعات در این قسمت قابل انجام است.

4- ثبت اطلاعات اشیاء در کجای سامانه انجام می شود؟

به قسمت تعریف اشیا رجوع کرده و گزینه شناسنامه اموال را انتخاب سپس کلید افزودن و ارزش شی مورد نظر را انتخاب و اطلاعات شی مرحله به مرحله از قسمت تعریف شی، بارگذاری تصویر، شناسنامه به دست آوری، عمومی و تخصصی قابل ورود است.

5- حجم تصاویر قابل بارگذاری در سامانه چقدر است؟

تصاویر از ۵۰۰ کیلوبایت نباید بیشتر باشند.

6- اطلاعات چه نوع از اشیاء موزه ای در سامانه قابل درج است؟

اطلاعات اشیاء فرهنگی تاریخی، مطالعاتی، تقلبی و ثبتی غیر فرهنگی قابل ثبت است.

7- اطلاعات اشیاء تکراری از چه مسیری قابل کپی کردن است؟

به قسمت تعریف اشیاء مراجعه کرده و گزینه جایگذاری اطلاعات را انتخاب و شماره ای که قرار است اطلاعات آن را کپی کرده وارد و درشماره های مورد نظر در قسمت از و تا وارد کنیددقت داشته باشید که اطلاعات یک شی در تنها در10  شماره اموالی و آن هم اطلاعات اولیه تعریف شی قابل کپی کردن است.

8- گزارش آماری ثبت ورود اطلاعات یک امین اموال یا امنای اموال از کجا قابل دریافت است؟

به گزینه گزارشات مراجعه و تاریخ مورد نظر، امین اموال و محل را انتخاب کرده و گزارش مورد نظر را می توانید مشاهده یا در قالب اکسل دریافت نمایید.

9- اطلاعات شناسنامه آسیب شناسی از کجا قابل ثبت است؟

بعد از ثبت شناسنامه عمومی شماره اموال مورد نظر را از لیست انتخاب و سپس گزینه شناسنامه آسیب شناسی انتخاب شود.

10- امکان گرفتن خروجی اکسل از اطلاعات اولیه اشیا از کجا قابل بارگذاری است؟

به قسمت تعریف اشیاء مراجعه و گزارش لیست اموال دارایی را انتخاب و شماره های اموالی را وارد و دکمه خروجی اکسل را بزنید.

 

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1. نمایش مجازی موزه ها و اماکن فرهنگی،تاریخی کشور

2. فروش بليط اماكن فرهنگي - تاريخي

3. ارائه راهنمای صوتی موزه ها و اماکن فرهنگی،تاریخی

 

راهنمای دریافت خدمت

مراجعین محترم می بایست از طریق درگاه سایت فروش بلیت الکترونیک و یا با مراجعه حضوری به محل موزه از طریق کیوسک های تعبیه شده اقدام به خرید بلیت نمایند که طی فرآیند با تکمیل فرم مربوطه وانتخاب نام موزه به درگاه بانکی وصل شده و با پرداخت از طریق شبکه شتاب خرید نموده و پرینت بلیت خود را اخذ نمایند.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

خدمت به صورت 24ساعته در منزل و شش ماه اول سال بین ساعات 9 الی 19 و شش ماه دوم سال بین ساعات 8 الی 17 با مراجعه در محل موزه و اماکن فرهنگی،تاریخی این امر امکان پذیر می باشد.

اعلام زمان تحویل درخواست

خدمت به محض اتمام فرآیند صدور بلیت تکمیل و ارائه خواهد شد.

اعلام نحوه درخواست خدمت

1- مراجعه به پرتال سازمان با آدرس www.tafrihati.com
2-مراجعه به محل موزه یا اماکن فرهنگی،تاریخی و تهیه بلیت از طریق کیوسک های الکترونیکی

اعلام نحوه تحویل خدمت

ارائه پرینت بلیت صادر شده در منزل و یا محل موزه یا اماکن فرهنگی،تاریخی

واجدین شرایط دریافت خدمت

این خدمت به عموم مردم ارائه می شود.

هزینه و شیوه واریز

مبلغ از طریق درگاه الکترونیکی مستقیما طی تراکنش به حساب خزانه واریز می گردد.

مراحل انجام کار

1- مراجعه به وب سایت با آدرس www.tafrihati.com ، نصب اپلیکیشن top روی موبایل و یا مراجعه حضوری به محل موزه مورد نظر
2- انتخاب محل مورد بازدید
3- پرداخت الکترونیکی مبلغ بازدید
4- دریافت پرینت بلیت

مدارک مورد نیاز

مدارک خاصی مورد نیاز نیست.

سوالات متداول

 

 

1.در صورت خرید بلیت و عدم پرینت آن آیا در صورت مراجعه به مجموعه اجازه ورود به بازدیدکننده داده خواهد شد؟

بله، مراجعه کننده با ارائه کد رهگیری که برایش پیامک شده پرینت بلیت خود را اخذ می نماید.

2.آیا در صورت خرید در منزل امکان افزایش تعداد اماکن مورد درخواستی برای بازدید در محل وجود دارد؟

بله، با مراجعه به کیوسک های تعبیه شده در محل این امر امکان پذیر می باشد.

3.آیا امکان خرید بلیت در نقاط مختلف جهان امکان پذیر می باشد؟

بله در صورت برخورداری از امکان خرید در شبکه شتاب، این امر امکان پذیر می باشد.

4.راه اندازی فروش بلیت اماکن وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از کجا و چگونه شروع شد؟

 این پروژه درسال 93 ازتهران بصورت آزمایشی توسط مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری به عنوان مجری و ناظر فنی شروع و سپس بعد از اینکه با شرکتهای مختلف رایزنی شد در نهایت سال 1396 پروژه بصورت جدی کلید خورد ابتدا 4 نقطه ستادی در تهران و سپس بقیه کشور و استانهای مهم مقصد گردشگری از جمله فارس، اصفهان، کرمان، یزد و ... به سامانه پیوستند.

5.آیا فروش بلیت الکترونیک در تمامی اماکن  وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی راه اندازی شده است؟

تا پایان مهر 1399 در 209 نقطه کشور فروش بلیت بصورت سامانه یکپارچه راه اندازی شده است که تا پایان آذر سال جاری بقیه اماکن که حدود 33 نقطه می با شد راه اندازی می گردد.

6.آیا سایتی جهت خرید بلیت اماکن پیش بینی شده است؟

بله با مراجعه به سایت bilit.tafrihati.com می توان بلیت اماکن را تهیه کرد.

7.آیا اپلیکیشن موبایل جهت دسترسی ساده تر بازدیدکنندگان پیش بینی شده است؟

بله با توجه به گسترش روزافزون تلفنهای هوشمند در بین آحاد جامعه و نیاز به این موضوع اپلیکیشن تاپ شرکت تجارت الکترونیک پارسیان اقدام به فروش بلیت اماکن می کند.

8.نحوه خرید در محل بصورت حضوری چگونه است؟

افراد مختلف می توانند با حضور در مکان مورد نظر به دو صورت بلیت تهیه کنند از استندها فروش که خود فرد بازدید کننده تهیه می کند و از گیشه فروش بلیت که توسط متصدی فروش بلیت می توان تهیه کرد

9.میزان رضایت بازدید کنندگان از خرید بلیت بصورت الکترونیکی چگونه است؟

 طبیعی است که هر پروژه ای در ابتدا با چالشها و فراز و نشیبهایی همراه است اما پس از راه اندازی در استانهای کلیدی و حل مشکلات مربوط به سامانه میزان رضایت بطور چشمگیری بالا رفته است.

10.میزان رضایت تور لیدرها از سامانه چقدر است؟

با توجه به اینکه خرید بلیت در اماکن بسیار ساده شده است این افراد خود به اقدام خرید بلیت برای تور مورد نظر کرده و بازخورد بسیار مناسبی از سمت تورها داشتیم.   

11.بلیتهای نیم بها و رایگان چگونه است؟

 این بلیتها چون نیاز به اجازه کتبی و احراز هویت دارند فقط در گیشه فروش بلیت پس از طی مراحل قانونی در اختیار بازدید کنندگان قرار می گیرد.

12.بازخورد سامانه فروش یکپارچه بلیت در بین مدیران وزارتخانه چگونه است؟

 با توجه به نیاز جامعه به فراهم آوردن سامانه هایی که مردم بتوانند راحت تر کارهای مورد نظر را انجام دهند و همچنین با توجه به توسعه دولت الکترونیک و بدست آوردن آمار لحظه ای بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

13.پیشنهاد شما برای بهتر شدن سامانه چیست؟

اخیراً با توجه به شیوع بیماری کرونا و حمل و نقل و ترافیک در شهرهای بزرگ این قبیل سامانه ها باید گسترش بیشتری داشته باشند تا مردم کمتر با مراجعه حضوری مواجه باشند و بتوانند از خدمات سایت و اپلیکیشن استفاده کنند.

 

 

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

زیرخدمت ها

 

1. صدور پروانه مجموعه داری

2. مستندنگاری اشیاء مجموعه داران و در اختیار دستگاه ها

3. تأیید اثر فرهنگی تاریخی دستگاه ها و مجموعه داران

4. حفاظت و مرمت اشیاء مجموعه داران

 

راهنمای دریافت خدمت

1- فرآیند تعریف شده در سامانه الکترونیکی موزه ها تحت عنوان فرآیند صدور مجوز ثبت مجموعه داران در دسترس عموم قرار دارد
2- راهنمایی به صورت تلفنی
3- راهنمایی به صورت حضوری

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

ایام هفته روزه های شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:00 الی 16 به غیر از روزه ای پنجشنبه،جمعه و تعطیلات رسمی

اعلام زمان تحویل درخواست

کلیه درخواست ها پس از ثبت در سامانه مذکور توسط کارشناسان استان و در صورت تایید ارسال به ستاد

اعلام نحوه درخواست خدمت

مرحله اول:ثبت درخواست از طریق سامانه با ارائه درخواست به صورت حضوری به ادارات کل استانی
مرحله دوم:کارشناسی وبررسی اولیه آثار توسط کارشناسان استانی ودر صورت تایید ارسال به ستاد
مرحله سوم:کارشناسی و بررسی توسط کارشناسان ستادی و در صورت تایید و صدور مجوز

اعلام نحوه تحویل خدمت

1- ثبت درخواست از طریق سامانه
2- ارسال درخواست به آدرس پستی ادارات کل استانی
3- تحویل درخواست به صورت حضوری

واجدین شرایط دریافت خدمت

این خدمت شامل تمامی دارندگان اشیاء تاریخی،فرهنگی مجاز می باشد.

هزینه و شیوه واریز

کلیه مراحل خدمات به مراجعه کنندگان به صورت رایگان می باشد.

مراحل انجام کار

1- ارائه درخواست و مدارک به ادارات کل استان
2- بررسی مدارک و فهرست مصور اشیا در استان
3- ارسال مدارک تأییدشده توسط استان به اداره کل موزه‌ها
4- بررسی و کارشناسی تخصصی اشیا در اداره کل موزه‌ها
5- بازدید مجموعه مورد درخواست در صورت نیاز
6- صدور پروانه مجموعه‌داری در صورت تأیید اداره کل موزه‌ها
7- ارسال پروانه مجموعه‌داری به استان به منظور تحویل به متقاضی یا تحویل حضوری

مدارک مورد نیاز

1- کپی کارت ملی
2- دو قطعه عکس
3- گواهی عدم سوء پیشینه
4- تعهدنامه محضری
5- فرم درخواست مجوز مجموعه داری
6- فهرست مصور اشیاء

سوالات متداول

 

1.  آیا به اشیاء زیرخاکی (غیر مجاز) پروانه مجموعه داری اعطا می شود؟

خیر،پروانه مجموعه داری فقط به اشیاء مجاز تاریخی،فرهنگی اعطا می شود ولی اگر شخص متقاضی اشیاء غیر مجاز نیز داشته باشد باید فهرست مصور آن اشیاء را نیز تهیه و به سازمان ارائه نماید.متقاضی مجاز به افزایش اشیاء زیرخاکی نبوده و حق خرید و فروش آنها را نیز ندارد.

 

2- مجوز مجموعه داری فقط به افراد حقیقی داده می شود؟

خیر،مجوز مجموعه داری به افراد حقیقی و حقوقی اعطا خواهد شد.

 

3- از دیدگاه میراث فرهنگی مجموعه داری چیست و به چه کسی مجوز مجموعه داری اعطا می شود؟

از دیدگاه میراث فرهنگی مجموعه(collection) دارای انسجام موضوعی و محتوایی است.در این دیدگاه تعداد اشیاء هنگامی اهمیت می یابد که انسجام موضوعی و محتوایی دچار خلل و نقصان شود.

 

شماره تماس

معاونت میراث فرهنگی 61063347

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

اعطای نشان مرغوبیت محصولات صنایع دستی

 

راهنمای دریافت خدمت

1- اعلام فراخوان مسابقه و اطلاع رسانی مناسب و گسترده به هنرمندان در اسرع وقت
2- تکمیل و نظارت بر اطلاعات مندرج در فرم متقاضیان شرکت در برنامه نشان ملی
تذکر: آثاری که فرم تقاضانامه آنها ناقص و یا فاقد تأییدیه کارشناس و معاون صنایع دستی استان باشد پذیرفته نخواهد شد.
3- اجرای داوری اولیه در استان توسط کارشناسان متخصص و صاحبنظران استان
4- ارسال آثار به مناطق محل برگزاری(مناطق پنجگانه صنایع دستی) به انضمام فرم و شناسنامه اثر
5- تذکر: شایان ذکر است پذیرش آثار ارسالی از استانها مشخصاً در تاریخ ذکر شده بر اساس مناطق امکان پذیر است و پس از تاریخ یاد شده از پذیرش هر گونه اثر خود داری خواهد شد.
تذکر: دبیرخانه مرکزی از پذیرش آثار بیش از تعداد تعیین شده استان خود داری خواهد کرد. لذا شایسته است نسبت به انتخاب دقیق و مناسب آثار توجه لازم به عمل آید.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

بصورت دوره

اعلام زمان تحویل درخواست

سه ماهه سوم سال

اعلام نحوه درخواست خدمت

بصورت الکترونیکی

اعلام نحوه تحویل خدمت

بصورت حضوری

واجدین شرایط دریافت خدمت

صنعتگران خلاق و نوآور

هزینه و شیوه واریز

بصورت رایگان

مراحل انجام کار

فرایند کارگاهی توسط متقاضی و فرایند داوری توسط اداره کل

مدارک مورد نیاز

مجوزهای سه گانه صنایع دستی و فارغ التحصیلان رشته های صنایع دستی و مرتبط

سوالات متداول

 

سوال 1- نشان مرغوبیت محصول دارای چه ویژگی هایی می باشد ؟ 

 خلاقیت ، سطح کیفی مطلوب و امکان تولید

 سوال2- هر چند سال یک بار برگزار می شود ؟ هر 2 سال یک بار

 

شماره تماس

61063429

زیرخدمت ها

 

طراحی و نمونه سازی محصولات بر حسب رشته های صنایع دستی

 

راهنمای دریافت خدمت

جلسات حضوری

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

بصورت سالانه

اعلام زمان تحویل درخواست

سه ماهه آخر سال

اعلام نحوه درخواست خدمت

بصورت فراخوان

اعلام نحوه تحویل خدمت

بصورت حضوری

واجدین شرایط دریافت خدمت

سوابق و تحصیلات

هزینه و شیوه واریز

بصورت رایگان

مراحل انجام کار

طراحی و اجرای ساخت بصورت نمونه

مدارک مورد نیاز

مجوزهای سه گانه صنایع دستی و فارغ التحصیلان رشته های صنایع دستی و مرتبط

سوالات متداول

 

سوال 1- برای طراحی و نمونه سازی رشته های صنایع دستی چه شاخص هایی لحاظ می شود ؟ 

رشته هایی که بتوان در زندگی امروزی کاربرد داشته باشند     

سوال2 - پس از نمونه سازی محصولات چه فرآیندی برای تولید و معرفی وجود دارد؟

به تولید کنندگانی که مایلند از طرح های نوین الهام بگیرند محصولات بصورت امانت در اختیارشان قرار خواهد گرفت تا مشابه آن را تولید کنند .

 

شماره تماس

معاونت صنایع دستی 61063301

زیرخدمت ها

 

حفظ و نگهداری رشته های صنایع دستی در حال منسوخ شدن یا منسوخ شده

 

راهنمای دریافت خدمت

از طریق پرتال سازمان وتشخیص کمیته کارشناسی

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

بصورت سالانه

اعلام زمان تحویل درخواست

سالانه

اعلام نحوه درخواست خدمت

بصورت الکترونیکی

اعلام نحوه تحویل خدمت

بصورت حضوری

واجدین شرایط دریافت خدمت

سوابق و تحصیلات

هزینه و شیوه واریز

متناسب با فعالیت

مراحل انجام کار

شناسایی و بررسی

مدارک مورد نیاز

اسناد و مدارک لازم

سوالات متداول

 

سوال 1- در چه شرایطی نیاز به احیاء و باززنده سازی رشته های صنایع دستی وجود دارد ؟

در صورت امکان آموزش رشته مورد نظر و وجود استاد کاران مرتبط در منطقه                                                                 

سوال 2- زمانی که رشته ای به مرحله احیاء می رسد معاونت صنایع دستی چه خدماتی برای تولید ایجاد می نماید؟

1- تجهیز کارگاه های تولید ی 2-آموزش توسط استادکاران بومی 3- حضور در نمایشگاه های صنایع دستی 

 

شماره تماس

معاونت صنایع دستی 61063301

زیرخدمت ها

 

1.استاندارد سازی رشته های صنایع دستی

2.استاندارد سازی فضاهای کارگاهی صنایع دستی

 

راهنمای دریافت خدمت

از طریق پرتال سازمان استاندارد

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

در جلسات سازمان استاندارد که هرماهه برگزار می شود.

اعلام زمان تحویل درخواست

سه ماهه

اعلام نحوه درخواست خدمت

بنا به درخواستی که به ادارات استان داده می شود

اعلام نحوه تحویل خدمت

استفاده از سامانه و بصورت غیرحضوری

واجدین شرایط دریافت خدمت

داوطلبین تدوین استاندارد (پژوهشگران و ...)- تولید کنندگان و صنعتگران

هزینه و شیوه واریز

-

مراحل انجام کار

پیشنهاد معاونت های صنایع دستی استانی جهت استاندارد شدن به ستاد ارائه می گردد پس از بررسی صورت گرفته و ارائه در جلسه های سازمان استاندارد و تصویب نهایی موفق به دریافت کد استاندارد می شوند.

مدارک مورد نیاز

رشته های صنایع دستی مطابق با پیشنهاد معاونت های صنایع دستی استانی جهت استاندارد شدن به ستاد ارائه می گردد

سوالات متداول

 

سوال 1- استاندارد سازی در چه زمینه هایی تدوین می گردد ؟

در 4 قالب با عنوان ویژگی ها، آیین کار، واژه نامه و روش آزمون انجام      می شود .                                                                                        سوال 2- اهداف و ارزش تدوین استاندارد های ملی چیست ؟

1-در جهت افزایش و بهبود کیفیت محصولات2-بهبود روش های تولید 3- حفظ حقوق مصرف کنندگان 4-سنجش کیفی و اصالت محصولات5-بکارگیری مواد اولیه مناسب 

 

شماره تماس

معاونت صنایع دستی 61063301

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1.حمايت از بسته بندي محصولات صنايع دستي

2.صدور مجوز برگزاری بازارچه های موقت عرضه و فروش صنایع دستی

3.صدور مجوز ایجاد، اصلاح و یا تجهیز بازارچه های دائمی صنایع دستی

4.صدور مجوز برگزاری حراجی صنایع دستی

5.صدور جواز تاسیس، و پروانه فعالیت فروشگاه های صنایع دستی

 

راهنمای دریافت خدمت

(درصورت برگزاری)/ تصویر اساسنامه شرکت و آگهی آخرین تغییرات ثبتی شرکت / تصویر آگهی ثبت شرکت در روزنامه ی
/ ارایه اسناد مثبته درخصوص قرارداد اجاره فضای بازارچه موقت -برای ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی ارائه طرح توجیهی فنی و اقتصادی همراه با مدارک زمین به اداره کل استان و در صورت تأئید ،ارائه آن به ستاد مرکزی از سوی اداره کل برای تأئید نهایی و همزمان درخواست استعلام از واحدهای ذیربط برای ایجادبازارجه و ارائه به استان جهت اخذ مجوز ایجاد بازارچه دائمی از سوی متقاضی

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

ساعات اداری

اعلام زمان تحویل درخواست

حداقل 3 ماه پیش از تاریخ برگزاری درخواست رسمی خود را به همراه طرح توجیهی، مشخص نمودن مکان برگزاری، سوابق کاری و اسناد و مدارک شرکت را ارائه نمایند- برای ایجاد بازارچه دائمی درطول هفته و ساعات اداری می توان نسبت به درخواست ایجاد بازارچه اقدام نمود .

اعلام نحوه درخواست خدمت

متقاظی موظف است به صورت حضوری در ابتدا نسبت به اخذ مجوز از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان متبوع اقدام نموده و سپس ثبت نام قطعی و اخذ تعهد نامه متقاضیان را مطابق انجام نماید.

اعلام نحوه تحویل خدمت

نحوه ارائه مجوز به متقاضی به صورت فیزیکی یا از طریق پست انجام خواهد شد

واجدین شرایط دریافت خدمت

صدور مجوز برگزاری بازارچه موقت ودائمی به اشخاص حقوقی دارای شرایط ذیل اعطا می گردد:
1. دارا بودن توان ساماندهی و اجرای بازارچه موقت و دائمی
2. شناخت نسبی از وضعیت تولیدی و بازرگانی صنایع دستی
3. امکان برگزاری بازارچه بر اساس اساسنامه و آگهی آخرین تغییرات ثبتی شرکت برای بازارچه های موقت
4. اقرار شرکت به عدم شمول قانون منع مداخله کارمندان دولت در معاملات دولتی برای بازارچه های موقت
5. بیمه نمودن کالاهای بازارچه و انجام بیمه بی نام (حداقل به تعداد 2 نفر) برای بازارچه های موقت
6. داشتن استطاعت مالی کافی (گردش مالی حساب در سه سال اخیر، اموال و دارایی های بلاوارث متقاضی)
7. ارائه تضمین مناسب به شرکت کنندگان توسط مجری جهت حفظ حقوق مشارکت کنندگان در بازارچه معادل ارزش ریالی هزینه ها و اموال عرضه شده برای متقاضیان بازارچه وقت
8.اخذ مجوزه و استعلام های مورد نیاز براساس موضوع برای متقاضیان ایجاد بازارچه های دائمی صنایع دستی

هزینه و شیوه واریز

رایگان / هزینه ای

مراحل انجام کار

شناسایی و بررسی

مدارک مورد نیاز

مدارک لازم برای اخذ مجوز برگزاری بازارچه موقت:
1. طرح توجیهی برگزاری بازارچه موقت
2. مدارک و مستندات مربوط به سابقه برگزاری بازارچه موقت در سنوات گذشته (درصورت برگزاری)
3. تصویر اساسنامه شرکت و آگهی آخرین تغییرات ثبتی شرکت برای ایجاد بازارچه موقت
4. ارئه طرح توجیهی فنی،اقتصادی ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی
5. ارایه اسناد مثبته درخصوص قرارداد اجاره فضای بازارچه موقت
6.ارئه مدارک و اسناد مرتبط با زمین برای ساخحت بازارچه دائمی صنایع دستی

سوالات متداول

 

چه  گروه¬های مجاز به مشارکت در بازارچه های موقت صنایع دستی هستند؟
1. هنرمندان، صنعتگران، طراحان، دانشجویان، فارغ التحصیلان دانشگاهی و دانش آموزی، اعضای اتحادیه ها، تعاونی ها و تشکل های غردولتی مرتبط با صنایع دستی، اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در زمینه تولید مواد اولیه و تجهیزات، بسته بندی، انتشارات و تبلیغات مرتبط با صنایع دستی  
2. واحدهای صنفی دارای نشان اعتماد،تجار و بازرگانان کالاهای صنایع دستی ایرانی دارای کارت بازرگانی معتبر
3. هنرمندان شاخص و پیشکسوت، هنرمندان دارای درجه هنری و کارآفرینان مرتبط و فعال در رشته های مرتبط با صنایع دستی 
    تبصره 1) کلیه مراتب فوق می¬بایست براساس رشته های مصوب معاونت صنایع دستی باشد. 
    تبصره 2) فعالان مندرج در این ماده با دارا بودن مجوز فعالیت رسمی از ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها و سایر ارگان های ذیربط در موضوع فعالیت های یادشده، مجاز به مشارکت در بازارچه های موقت صنایع دستی می باشند.
چه گرو های مجاز به ایجاد بازارچه های دائمی صنایع دستی هستند ؟
همه افراد در غالب شرکت های حقیقی و حقوقی ومی توانند نسبت به احداث بازارچه دائمی اقدام نمایند /
ساختار بازارچه های موقت صنایع دستی چگونه باید باشد؟
1. نصب سازه آلومینیومی و انجام غرفه بندی داخلی سازه با سیستم اسپیس فریم  
2. استفاده از چادرهای صرفاً به رنگ نیلی (آبی آسمانی) بر روی تمامی سازه های بازارچه های موقت 
3. نصب تابلو و یا بنر حاوی مشخصات بازارچه، نام و لوگوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و شرکت مجری برگزاری بازارچه و... بر سردر ورودی محل برگزاری بازارچه موقت
4. نصب کتیبه بر سر در غرفه ها با ذکر نام رشته هنری و شماره غرفه
5. حداقل فضای مورد تأیید به منظور برگزاری بازارچه 120 متر مربع (غیر مفید) و حداقل تعداد مشارکت کنندگان در بازارچه موقت 5 نفر می¬باشد.
آیا میتوان در بازارچه های دائمی  تولید هم داشت؟                                بله .بازارچه های دائمی را میتوان به صورت بازارچه های تولید و فروش صنایع دستی اداره و ساخت .       تعداد غرف های بازارچه دائمی صنایع دستی ؟  حداقل غرفه های مربوطه به بازارچه دائمی صنایع دستی 10 غرفه می باشد .                                    

 

شماره تماس

معاونت صنایع دستی 61063301

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

ترویج و فرهنگ سازی میراث فرهنگی، صنایع دستی و توسعه گردشگری (تبلیغ و ترویج)

 

راهنمای دریافت خدمت

سایت سازمان

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

8-16 شنبه تا چهارشنبه

اعلام زمان تحویل درخواست

محدودیت زمانی ندارد

اعلام نحوه درخواست خدمت

در قالب مکاتبات اداری

اعلام نحوه تحویل خدمت

الکترونیکی و غیرالکترونیکی

واجدین شرایط دریافت خدمت

عموم مردم داخلی و خارجی

مراحل انجام کار

شناسایی بخش خصوصی فعال در حوزه تولید محتوا/ همکاری در قالب های مختلف (قرارداد یا تفاهم نامه) با بخش خصوصی/ 2- ارائه محتوای تولید شده جهت معرفی و تبلیغ

مدارک مورد نیاز

شرح وظایف دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری

شماره تماس

معاونت گردشگری 66582168

زیرخدمت ها

 

ارائه آمار تحلیلی حوزه گردشگری

 

راهنمای دریافت خدمت

مراجعه به کارشناس آمار

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

در ساعات و ایام اداری

اعلام زمان تحویل درخواست

یک روز

اعلام نحوه درخواست خدمت

تقاضانامه کتبی

اعلام نحوه تحویل خدمت

حضوری با الکترونیکی

واجدین شرایط دریافت خدمت

ذی نفعان بخش دولتی و خصوصی و پژوهشگران صنعت گردشگری

هزینه و شیوه واریز

رایگان

مراحل انجام کار

درخواست کتبی متقاضی، بررسی و دستور مقام مافوق و تدوین و ارائه اطلاعات به متقاضی

مدارک مورد نیاز

ارائه معرفی نامه از مراکز معتبر

سوالات متداول

 

آمار گردشگران ورودی و خروجی، هزینه کرد گردشگران، ملیت، مکان های بازدید شده، نوع گردشگری و ...

 

شماره تماس

معاونت گردشگری 66582168

زیرخدمت ها

 

رسیدگی به شکایات حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

 

شماره تماس

معاونت گردشگری 66582168

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1.انعقاد یادداشت تفاهم همکاری های مشترک گردشگری

2.انعقاد برنامه اجرایی همکاری های مشترک گردشگری

3.توسعه و تعامل با سازمان های تخصصی منطقه

 

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

سالانه

هزینه و شیوه واریز

در هر سفر از دو کشور بین 3 تا 5 نفر به شکل رسمی شرکت می کند.

مدارک مورد نیاز

موافقت رسمی کشورها برای انعقاد یادداشت تفاهم همکاری گردشگری
تایید رسمی پیش نویس یادداشت تفاهم همکاری گردشگری
امضا یاداشت تفاهم همکاری گردشگری

شماره تماس

معاونت گردشگری 66582168

زیرخدمت ها

 

1.صدور مجوزو نظارت بر نقل و انتقال قطعی درون سازمانی اشیاء فرهنگی تاریخی

2.صدور مجوزو نظارت بر نقل و انتقال قطعی برون سازمانی اشیاء فرهنگی تاریخی

3.صدور مجوزو نظارت بر نقل و انتقال امانی درون سازمانی اشیاء فرهنگی تاریخی

4.صدور مجوزو نظارت بر نقل و انتقال امانی برون سازمانی اشیاء فرهنگی تاریخی

 

راهنمای دریافت خدمت

دستورالعمل نقل و انتقال

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

بسته به مورد درخواست

اعلام زمان تحویل درخواست

اختیاری

اعلام نحوه درخواست خدمت

از طریق مکاتبه

اعلام نحوه تحویل خدمت

از طریق مکاتبه

واجدین شرایط دریافت خدمت

موزه های تحت پوشش ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها

هزینه و شیوه واریز

رایگان

مراحل انجام کار

براساس فرایند طراحی شده قابل بارگذاری است.

مدارک مورد نیاز

درخواست مبدأ و مقصد
فهرست مصور

شماره تماس

معاونت میراث فرهنگی 61063141

زیرخدمت ها

 

1. صدور پروانه تجارت و نظارت بر نحوه برگزاری حراج ها

 

راهنمای دریافت خدمت

دستورالعمل تجارت

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

روزهای کاری رسمی (ساعت 8 تا 16)

اعلام زمان تحویل درخواست

به اختیار درخواست کننده

اعلام نحوه درخواست خدمت

از طریق مکاتبه

اعلام نحوه تحویل خدمت

حضوری در واحد صفی

واجدین شرایط دریافت خدمت

همه افراد با داشتتن مدارک هویتی و تحصیلی مرتبط

هزینه و شیوه واریز

رایگان

مراحل انجام کار

دستورالعمل اجرایی تجارت

مدارک مورد نیاز

مدارک هویتی،
گواهی عدم سوء پیشینه
فهرست مصور اموال
داشتن مدرک تحصیلی مرتبط و سابقه کاری
مجوز اتحادیه و یا تأسیس گالری و آگهی رسمی تأسیس شرکت
تعهدنامه محضری

شماره تماس

معاونت میراث فرهنگی 61063141

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1. صدور مجوز برگزاری نمایشگاه های داخلی صنایع دستی

2. صدور مجوز برگزاری و مشارکت در نمایشگاه های خارجی صنایع دستی

3. برپایی نمایشگاههای داخلی و بین المللی گردشگری

4. برگزاری جشنواره ها، نشست ها و همایش های گردشگری

 

راهنمای دریافت خدمت

1. راهنما : (راهنما می‌تواند شامل راهنمای سامانه الکترونیکی ارائه خدمت و یا راهنمای انجام مراحل خدمت به صورت دستی و مراحل دریافت خدمت باشد.)
ـ صدور مجوز برگزاری نمایشگاه ملی صنایع دستی به عهده معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی ستاد و صدور مجوز برگزاری نمایشگاهها ی صنایع دستی در هر استان بر عهده ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آن استان می باشد.
تبصره : صدور مجوز برگزاری نمایشگاه های بین المللی صنایع دستی در داخل کشور صرفاً با اخذ تأییدیه کتبی از معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی ستاد امکان پذیر می باشد.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

زمان فعالیت معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی ستاد از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 صبح الی 16 می باشد و زمان فعالیت ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استانها شنبه تا چهارشنبه از 7 صبح الی 14 و پنج شنبه ها 7 صبح الی 13 می باشد. (زمان فعالیت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران همانند معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی ستاد می باشد).

اعلام زمان تحویل درخواست

حداقل 3 ماه پیش از تاریخ برگزاری (برای نمایشگاه های خارجی 6 ماه پیش از تاریخ برگزاری)

اعلام نحوه درخواست خدمت

برای درخواست خدمت به آدرس ... حضوری مراجعه نمایید، برای درخواست خدمت از طریق سامانه ... اقدام نمایید، برای درخواست خدمت به دفاتر پیشخوان خدمات دولت مراجعه شود.)
 برای درخواست برگزاری نمایشگاه ملی صنایع دستی در تهران صرفاً می بایست به معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی ستاد و برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مراجعه نمایند.

اعلام نحوه تحویل خدمت

"خدمت موردنظر" از طریق پست به آدرس ... ارسال خواهد شد، برای تحویل خدمت بعد از دریافت پیامک به آدرس... مراجعه شود، در تاریخ .... به آدرس... مراجعه شود.
ـ نحوه ارائه مجوز به متقاضی به صورت فیزیکی یا از طریق پست انجام خواهد شد.

واجدین شرایط دریافت خدمت

این خدمت به عموم مردم ارائه می شود، این خدمت به دارندگان شرایط ... ارائه می شود.)
ـ واجدین شرایط دریافت خدمت شامل اشخاص حقوقی فعال در بخش برگزاری نمایشگاهها می باشند که می بایست گرید لازم متناسب با نوع و محل برگزاری نمایشگاه مورد درخواست را داشته و شامل عموم مردم نمی شود.

هزینه و شیوه واریز

خدمت رسانی از سوی سازمان به متقاضیان رایگان می باشد.

مراحل انجام کار

مراحلی که کاربر برای دریافت خدمت باید طی نماید از گام صفر تا گام آخر شرح داده شود. (این بخش ممکن است با راهنما یکسان باشد)
ـ مراجعه متقاضیان به ادارات کل تابعه سازمان در استان متبوع و تکمیل فرم های مربوطه به صورت دستی
 بررسی و کارشناسی مدارک ارائه شده
 تأیید نهایی، اعلام به متقاضی و صدور مجوز برگزاری نمایشگاه صنایع دستی

مدارک مورد نیاز

مدارک لازم برای اخذ مجوز برگزاری نمایشگاه داخلی:
- طرح توجیهی برگزاری نمایشگاه داخلی
- مدارک و مستندات مربوط به سابقه برگزاری نمایشگاه داخلی در سنوات گذشته (در صورت برگزاری)
- تصویر اساسنامه شرکت و آگهی آخرین تغییرات ثبتی شرکت
- تصویر آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی
- ارایه اسناد مثبته در خصوص قرارداد اجاره فضای نمایشگاه
- ارایه پلان فضای نمایشگاهی اختصاص یافته به مشارکت کنندگان یک ماه پیش از برگزاری نمایشگاه
مدارک متقاضی: ( اساسنامه + روزنامه رسمی+ درخواست متقاضی)

سوالات متداول

 

سوال 1: آیا برای برگزاری نمایشگاه های صنایع دستی نیاز به اخذ مجوز از سازمان یا ارگان دیگری نیز وجود دارد؟
خیر، با توجه به "قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع¬دستی" مصوب مجلس شورای اسلامی در تاریخ بیست و ششم دی ماه یکهزار و سیصد و نود و شش ؛ صدور مجوز نمایشگاههای صنایع دستی و هنرهای سنتی در اختیارات  سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می باشد.
سوال 2: آیا کلیه شرکت ها می توانند اقدام به برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی نمایند؟
خیر، شرکت هایی می توانند مجوز برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی را دریافت نمایند که ضمن دارا بودن مدارک و شرایط مندرج در دستورالعمل مربوطه، ترجیحا تجربه فعالیت در زمینه صنایع دستی وجود داشته باشد، همچنین در صورت بروز مشکلات در برگزاری یک نمایشگاه و عدم رضایت مرجع صادرکننده، در خصوص برگزاری نمایشگاههای آتی مجوزی برای آن شرکت صادر نخواهد شد.
سوال 3: آیا شرکت ها می توانند هر نوع نمایشگاه صنایع دستی در سطوح مختلف را برگزار نمایند؟
خیر، شرکت ها بر اساس گرید و رتبه ای که دارند می توانند نمایشگاههای صنایع دستی را در سطح های بین المللی، سراسری، منطقه ای و استانی برگزار نمایند.

 

شماره تماس

معاونت صنایع دستی 61063463 و معاونت گردشگری 66582168

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1. صدور موافقتنامه تاسیس مناطق نمونه گردشگری

2.حمایت و نظارت بر ایجاد زيرساخت هاي تاسیسات گردشگري

 

راهنمای دریافت خدمت

راهنما می تواند شامل سامانه الکترونیکی و یا بصورت مراجعه حضوری صورت پذیرد که در حال حاضر بصورت مراجعه حضوری از سوی متقاضیان سرمایه گذاری به ادارات کل استانی صورت می پذیرد. و همچنین متقاضیان می توانند از سوی ستاد به ادارات کل استانی جهت انجام مراحل فرایندهای قانونی معرفی شوند.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

خدمات در روزهای اداری و ساعات اداري انجام می پذیرد و پس از ثبت در سامانه قابل بررسی است.

اعلام زمان تحویل درخواست

ساعات اداری

اعلام نحوه درخواست خدمت

موارد از طريق سامانه الكترونيكی و متداول آن مراجعه به اداره كل استان و ارائه درخواست و دريافت راهنمايی برای انجام فرآيند صدور موافقت‌نامه تأسيس و اجرای پروژه می‎باشد. و همچنین از طريق پنچره واحد خدمات سرمايه‌گذاری، مراتب به متقاضي اعلام می‎گردد.

اعلام نحوه تحویل خدمت

مراتب در حین انجام فرایند از طريق ایمیل، آدرس ، تماس تلفني و مکاتبات اداری به اطلاع سرمايه‌گذار جهت انجام مراحل بعدي اعلام می­گردد.

واجدین شرایط دریافت خدمت

برای متقاضیان سرمایه گذاری در مناطق نمونه گردشگری، خدمات ارائه می­گردد. در وهله اول براساس فراخوان عمومی جهت جلب و جذب سرمايه‌گذار در مناطق نمونه گردشگری توسط استان مربوطه صورت مي‌پذيرد و در مرحله بعد واجدين شرايط طبق شاخص‌هاي مدون در کمیته ارزیابی مورد بررسی قرار می گیرند.

هزینه و شیوه واریز

خدمات گردشگري و سرمايه‌گذاري به صورت رايگان ارائه مي‌شود.

مراحل انجام کار

در ابتدا اطلاع رسانی بر روی پرتال سازمان انجام می­شود و اداره کل استان با برگزاري فراخوان نسبت به جذب متقاضیان سرمایه گذاری اقدام می نماید و پس از بررسی، تقاضاي سرمايه‌گذاري در كميته ارزيابي با انتخاب بالاترين امتياز، بر اساس شاخص های تدوین شده مورد بررسی و تأیید قرار می گیرند. و پس از آن طرح توجیه فنی و اقتصادی توسط سرمایه گذار مربوطه تهیه و پس از تصویب در کمیته مربوطه، موافقتنامه تأسیس توسط اداره کل استان صادر می­گردد. و از آن پس سرمايه‌گذار نسبت به انجام مطالعه طرح جامع توسط مشاور ذيصلاح طبق شرح خدمات مصوب دفتر مناطق نمونه اقدام و همزمان نسبت به اخذ استعلامات 12 گانه مربوط به واگذاري اراضي و دستگاه های زيرساختي و ساير دستگاه­های اجرایی ذیربط اقدام می نماید و طرح مذکور پس از بررسی در اداره کل استان در كارگروه میراث فرهنگی و گردشگری به انضمام نقشه های اجرایی با حضور نمایندگان دستگاه­های اجرایی ذیربط و با اخذ تأییدیه ارزیابی زیست محیطی مورد بررسی و تصویب جهت شروع عملیات اجرایی قرار می­­گیرد که پس از اعلام توسط اداره کل استان به سرمایه گذارمربوطه، نسبت به اخذ پروانه ساخت از مرجع درخواست كننده اقدام و سرمایه گذار براساس زمان‌بندي طرح جامع مصوب ، شروع به عمليات اجرايي مي‌نمايد.

مدارک مورد نیاز

براي اشخاص حقيقي شامل كارت ملي، مدارك شناسايي، مدارك احراز اهليت سرمايه‌گذاري و براي اشخاص حقوقي اساسنامه شركت، آگهي روزنامه رسمي، مدارك احراز اهليت سرمايه‌گذاري، لازم به ذکر است مدارک مربوطه در سامانه مربوطه اسکن و ارسال گردد و همجنین سرمایه گذار می تواند مدارک را بطور مراجعه حضوری به اداره کل استان ارائه نماید.

سوالات متداول

 

معمولا سوالات درخصوص نحوه واگذاري اراضي به سرمایه گذار و مشوق‌هاي مورد نیاز سرمايه‌گذاري در مناطق نمونه می باشد که مراتب به عنوان مجموعه قوانین و مقررات سرمایه گذاری در اختیار سرمایه گذار قرار می گیرد و مجموعه مذکور در فیلد مربوطه درسامانه الکترونیکی جهت سهولت  ثبت می­گردد.

 

شماره تماس

معاونت گردشگری 61063613

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

زیرخدمت ها

 

1.اعطای تسهیلات و یارانه به پروژه های گردشگری

2.اعطای تسهیلات به کارگاه های تولیدی صنایع دستی

3.اعطای تسهیلات و یارانه مشارکت در مرمت ابنیه های تاریخی به بخش خصوصی

4. اعطای تسهیلات و یارانه برای حفاظت و مرمت پایگاه ها ملی و جهانی

5.اعطاء کمک های فنی و اعتباری به مالکین و بهره برداران آثار فرهنگی تاریخی

6.اعطای تسهیلات مشارکتی در مرمت ابنیه تاریخی به بخش خصوصی

7. اعطای اعتبارات زیر ساختی به تاسیسات گردشگری

 

راهنمای دریافت خدمت

جهت دریافت تسهیلات متقاضی می‌تواند با مراجعه به پورتال وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وارد بخش خدمات الکترونیک شده و در قسمت اعطای تسهیلات درخواست خود را براساس فرم‌ها و جداول بارگذاری شده تکمیل و نسبت به ثبت و بارگذاری مدارک مورد نیاز از طریق سامانه اقدام نماید.
در سایت سازمان در قسمت معاونت سرمایه گذاری بارگذاری گردیده است.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

متقاضی می تواند به صورت حضوری همه روزه به غیر از ایام تعطیل و در ساعات اداری به اداراه کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مربوطه مراجعه و درخواست خود را ارائه نماید.

همچنین متقاضی از طریق سامانه نیز به صورت 24 ساعته می­تواند اقدام به درخواست تسهیلات نماید.

اعلام زمان تحویل درخواست

به محض مراجعه متقاضی محترم و ارائه درخواست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به بررسی درخواست نامبرده اقدام و پس از تشکیل و تکمیل پرونده تسهیلاتی نتیجه حداکثر تا 20 روز کاری به اطلاع وی رسانده می­شود.

اعلام نحوه درخواست خدمت

برای درخواست خدمت به آدرس ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان، معاونت سرمایه‌گذاری حضوری مراجعه نمایید.

برای درخواست خدمت از طریق سامانه به پرتال وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بخش خدمات الکترونیک نمراجعه نمایید.

اعلام نحوه تحویل خدمت

"معرفی نامه بانکی" از طریق پست به آدرس بانک عامل مورد نظر ارسال خواهد شد، پیشنهاد میبرای تحویل خدمت بعد از دریافت پیامک به آدرس متقاضی ارسال گردد.

چنانچه معرفی نامه بانکی برای متقاضی محترم صادر شود از طریق تماس تلفنی به فرد مذکور اطلاع داده می‌شود که یا خود و یا نماینده متقاضی جهت دریافت نامه اقدام نماید و یا از طریق پست به بانک عامل ارسال می‌شود .

واجدین شرایط دریافت خدمت

کلیه سرمایه‌گذارانی که اهلیت سرمایه‌گذاری داشته باشند و واجد شرایط اعطای تسهیلات در بخش گردشگری باشند می‌توانند درخواست خود را ارائه نمایند.

هزینه و شیوه واریز

ارائه خدمت در معاونت برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری به صورت رایگان بوده و مشمول هزینه‌ای نمی‌باشد.

مراحل انجام کار

- مراجعه به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مربوطه (سازمان مرکزی در تهران و یا ادارات تابعه در استان ها)
- ارائه درخواست
- تکمیل مدارک درخواستی و تحویل آن به دستگاه مربوطه
- بررسی و تکمیل مدارک متقاضی توسط اداره کل استان و ارسال آن به معاونت برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان مرکزی جهت بررسی نهایی
- معرفی به بانک در صورت واجد شرایط بودن متقاضی

مدارک مورد نیاز

مدارک شناسایی اعم از کپی شناسنامه – کارت ملی (متقاضی و در صورت حقوقی بودن اعضاء شرکت)

- اساسنامه شرکت (در صورت حقوقی بودن )
- سند مالکیت طرح
- موافقت اصولی
- مجوز ایجاد
- پروانه گردشگری با کاربری گردشگری
- مصوبه کمیته اعتباری استان
- فرم 21 صفحه ای
- طرح توجیهی فنی واقتصادی طرح در قالب سی دی
- جدیدترین تصاویر پروژه
- کروکی محل اجرای طرح
- نقشه های طرح

سوالات متداول

 

1-  پرداخت تسهیلات از چه منابعی می‌باشد؟

o       طریق منابع داخلی

o       منابع صندوق توسعه ملی

o       سامانه کارا

o       اشتغال فراگیر (سایت بهین یاب)

2-  چه طرح‌های مشمول دریافت تسهیلات می‌شوند؟

طرح‌هایی که جزء مصادیق گردشگری بوده و پس از تکمیل در حوزه گردشگری ارائه خدمات می‌نمایند.

3- چه طرح‌های مشمول دریافت یارانه سود و کارمزد می‌شوند؟

طرح‌هایی که از طریق سازمان معرفی‌نامه داشته باشند و به بهره‌برداری رسیده‌اند مشمول دریافت یارانه هستند. و پروژه‌هایی که از طریق منابع صندوق توسعه ملی تسهیلات دریافت کرده باشند و یا شخصا و بدون داشتن معرفی‌نامه بانکی از طرف سازمان از بانک تسهیلات دریافت نموده باشند مشمول دریافت یارانه نمی‌شوند.

4-  زمان بررسی پرونده تا معرفی به بانک مدتی است؟

در صورت تکمیل بودن مدارک پس از تشکیل پرونده و تهیه صورت جلسه و بررسی پرونده در کمیته تسهیلات بانکی و نهایت معرفی به بانک 20 روز کاری طول می‌کشد.

 

شماره تماس

معاونت سرمایه گذاری 61063632

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1. رتبه بندی مجامع و تشكل هاي مردم نهاد در حوزه میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری

2. آموزش و توانمند سازي تشكلهاي مردم نهاد در زمینه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی

 

راهنمای دریافت خدمت

در مرحله اول ثبت­ نام تشکل متقاضی ثبت در سامانه وزارت­ کشور و سپس بررسی تقاضای تأسیس توسط هیأت نظارت و بررسی در وزارت کشور (استانداری و فرمانداری) و بعد از انجام اصلاحات لازم ارسال به این وزارتخانه جهت تأیید استعلام تخصصی تشکل­ مردم ­نهاد درخواست کننده و همچنین اخذ استعلام­های لازم از دستگاه­های مرتبط مجوز فعالیت تشکل صادر می­گردد.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

با توجه به اینکه درخواست اولیه تشکیل تشکل ­مردم­ نهاد در سامانه وزارت کشور ثبت می­گردد، بصورت 24 ساعته این سامانه آماده ارائه خدمات می­باشد و همچنین برای تأیید استعلام تخصصی از سوی این دفتر امور مجامع و تشکل ­های مردم­ نهاد جهت برگزاری جلسه کمیته ارزیابی مدارک متقاضیان ثبت تشکل با نماینده تشکل هماهنگی برای حضور در جلسه­ ای که در زمان اداری در محل این دفتر برگزار می­گردد، صورت می­ پذیرد.

اعلام زمان تحویل درخواست

بعد از تشکیل جلسه اگر اصلاحات در اساسنامه لازم باشد به تشکل مذکور زمان انجام اصلاحات اعلام می­گردد و اگر لازم به انجام اصلاحات در اساسنامه نباشد پاسخ نامه بلافاصله بعد از تشکیل جلسه برای وزارت کشور ارسال می­گردد.

اعلام نحوه درخواست خدمت

ابتدا در سامانه وزارت کشور و با توجه به اخذ کد پیگیری از طریق سامانه مذکور پیگیری انجام می­گیرد و برای پیگیری پاسخ استعلام تخصصی از سوی این دفتر بصورت حضوری و همچنین تلفنی می­توانند اقدام نمایند.

اعلام نحوه تحویل خدمت

با توجه به حضور تشکل­ مردم­ نهاد در جلسه کمیته ارزیابی مدارک متقاضیان ثبت و تشکل از نتیجه جلسه مطلع می­گردد.

واجدین شرایط دریافت خدمت

این خدمت به کلیه افرادی که متقاضی ثبت تشکل در حوزه فعالیت وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی می­ باشند ارائه می­گردد.

هزینه و شیوه واریز

این خدمت بصورت رایگان ارائه می­گردد.

مراحل انجام کار

مرحله اول ثبت­ نام تشکل متقاضی ثبت در سامانه وزارت­ کشور سپس بررسی تقاضای تأسیس توسط هیأت نظارت و بررسی در وزارت کشور (استانداری و فرمانداری) و بعد از انجام اصلاحات لازم ارسال به این وزارتخانه جهت تأیید استعلام تخصصی تشکل­ مردم ­نهاد درخواست کننده و همچنین اخذ استعلام ­های لازم از دستگاه­های مرتبط مجوز فعالیت تشکل صادر می­گردد.

مدارک مورد نیاز

برای ثبت نام در سامانه وزارت کشور درج شماره ملی و مقطع و رشته تحصیلی الزامی­ست و همچنین تهیه اساسنامه با فرمت هیأت امنا یا مجمع عمومی و بعد از انجام بررسی­ های اولیه ارائه مدارک لازم انجام می گیرد.

شماره تماس

معاونت سرمایه‌گذاری 61063629

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

اطلاع رسانی و معرفی جاذبه ها و ظرفیت های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

زیرخدمت ها

 

1. پاسخ به استعلامات در خصوص ثبت و حریم میراث فرهنگی و طبیعی

2.پاسخ به استعلامات در محدوده عرصه و حریم پایگاه ها ملی و جهانی

3.پاسخ به استعلامات قانونی در خصوص ضوابط حفاظتی و احیایی -عرصه ها و حرائم آثار تاریخی، فرهنگی و بافت های تاریخی، محوطه باستانی

4.پاسخ به استعلامات در خصوص تاسیسات و موسسات گردشگری (مجوز ماهواره-اماکن-وزارت خارجه-ناجا-تعزیرات- ثبت شرکت ها برای تغییر نام)

5.پاسخ به استعلام های تخصصی تشكل هاي مردم نهاد در حوزه وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

 

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1. شناسایی و ساماندهی پایگاه های میراث فرهنگی در سطح جهانی

2. حفاظت و مرمت پایگاههای میراث فرهنگی ملی و جهانی

3. شناسایی و ساماندهی پایگاه های میراث فرهنگی در سطح ملی

 

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1. راه اندازی خانه های سنتی صنایع دستی

2. راه اندازی خانه های خلاق صنایع دستی

 

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1. صدور مجوز مرمت و احیاء بناهای تاریخی

2. صدور مجوز تغییر کاربری و واگذاری ابنیه تاریخی هم شان اثر

3. صدور مجوز مطالعات باستان شناسی

4. صدور مجوز بهره برداری ابنیه واگذاری شده

5. صدور مجوز فعالیت موسسات مدیریتی محوطه ها و ابنیه فرهنگی و تاریخی

6. صدور مجوز فعالیت کارگاه ها و موسسات مرمت محوطه ها و ابنیه فرهنگی و تاریخی

7. صدور مجوز فعالیت موسسات خدمات مشاوره 

 

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1. صدور مجوز فعالیت تشکل های حرفه ای گردشگری

2. نظارت بر فعالیت تشکل های حرفه ای گردشگری

زیرخدمت ها

 

1. صدور مجوز تاسیس موزه های تخصصی دستگاههای اجرایی

2. صدور مجوز تاسيس موزه خصوصي

 

شناسنامه خدمت

زیرخدمت ها

 

1.  نظارت بر اقدامات عمرانی در انواع موزه ها (کاخ موزه ها، سایت موزه ها و اکو موزه ها) 

2. مرمت اموال منقول فرهنگی،تاریخی(بخش دولتی و خصوصی)

3. حفاظت و نگهداری اموال منقول فرهنگی،تاریخی(بخش دولتی و خصوصی)

4. حمایت از آزمایشگاه ها و کارگاههای حفاظت و مرمت اموال فرهنگی، تاریخی

زیرخدمت ها

 

1. درجه بندی و صدور گواهینامه تاسیسات گردشگری 

2. صدور مجوز ارزیابان و مدیران فنی طرح تطبیق تاسیسات گردشگری

3. صدور مجوز فعالیت شرکت های طرح تطبیق تاسیسات گردشگری

4. نظارت بر عملکرد شرکت ها و عوامل ارزیابی طرح تطبیق تاسیسات گردشگری

5. نظارت بر تاسیسات گردشگری

زیرخدمت ها

 

1. ورود اشیا حاصل از کشف اتفاقی به سازمان 2. ورود اشیاء حاصل از پژوهشهای باستانشناسی به سازمان 3. استرداد خارجی اشیاء تاریخی فرهنگی اعلام شده از طریق مراجع قانونی 4. هدیه اشیاء تاریخی فرهنگی به سازمان بررسی اشیاء توقیفی 5. نقل و انتقال امانی اشیاء تاریخی فرهنگی جهت نمایشگاه های داخلی )درون سازمان( 6. نقل و انتقال امانی اشیاء تاریخی فرهنگی جهت نمایشگاههای خارجی 7. نقل و انتقال قطعی اشیاء تاریخی فرهنگی 8. نقل و انتقال امانی نمونههای مطالعاتی جهت انجام پژوهش 9. نقل و انتقال امانی اشیاء تاریخی فرهنگی جهت غنی-سازی موزهها 10. نقل و انتقال امانی اشیاء تاریخی فرهنگی )کمتر از یك روز( جهت انجام مطالعات 11. نقل وانتقال قطعی نمونههای آزمایشگاهی به خارج از کشور 12. تبدیل وضعیت اموال منقول تاریخی فرهنگی از جایگاه موزهای به غیر موزهای 13. نقل و انتقال امانی اشیاء تاریخی فرهنگی به خارج از کشور جهت انجام مطالعات یا مرمت 14. نقل و انتقال امانی اشیاء تاریخی فرهنگی جهت انجام مرمت 15. پیگیری اشیاء سرقتی 16. فروش اشیاء تاریخی فرهنگی مجاز به سازمان اموال تملیكی 17. بررسی حوادث رخ داده برای اشیاء تاریخی فرهنگی 18. رسیدگی به کسری اشیاء تاریخی فرهنگی 19. امحاء اشیاء تقلبی

 

راهنمای دریافت خدمت

فروشندگان اشیاء فرهنگی تاریخی فرهنگی می توانند با مراجعه به سایت سامانه جامع اموال فرهنگی تاریخی از طریق مرورگر گوگل کروم وارد شده و راهنمای مربوط به فراید مذکور را دریافت نمایند.

اعلام زمان ارائه خدمت در ایام هفته و سال

ایام هفته روزه های شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:00 الی 16 به غیر از روزه ای پنجشنبه، جمعه و تعطیلات رسمی

اعلام زمان تحویل درخواست

کلیه درخواست ها پس از ثبت در سامانه مذکور توسط کارشناسان ستادی ارزیابی و در صورت تایید اولیه جهت خرید، نسبت به تعیین زمان جلسه هیات کارشناسی به منظور رویت اثر و ارزش گذاری اقدام می گردد.

اعلام نحوه درخواست خدمت

مرحله اول:ثبت درخواست از طریق سامانه به صورت حضوری به سازمان ستاد
مرحله دوم:کارشناسی اولیه آثار توسط کارشناسان ستاد و تعیین تایید اولیه جهت خرید
مرحله سوم:تعیین زمان جلسه هیات کارشناسی به منظور بازدید و ارزیابی ریالی آثار

اعلام نحوه تحویل خدمت

1- ثبت درخواست از طریق سامانه
2- ارسال درخواست از طریق فاکس و ارسال درخواست به آدرس پستی سازمان
3- تحویل درخواست به صورت حضوری

واجدین شرایط دریافت خدمت

این خدمت شامل تمامی عموم دارندگان اشیاء تاریخی،فرهنگی مجاز می باشد.

هزینه و شیوه واریز

کلیه مراحل خدمات به مراجعه کنندگان به صورت رایگان می باشد.

مراحل انجام کار

مراجعه به سایت جام
تکمیل فرم تقاضا
پیگیری پرونده از طریق سامانه مزبور
ارسال اصل مدارک درخواستی مورد نیاز اداره کل موزه ها (در صورت تایید خرید)

مدارک مورد نیاز

1- در زمان ثبت درخواست از سوی متقاضی نامه درخواست به همراه تصاویر اشیاء آپلود شود.

2- هنگام تایید آثار جهت خرید توسط سازمان و ارزیابی ریالی آنها و پس از اعلام قیمت کارشناسی توسط هیات عالی کارشناسی می بایست مدارک زیر جهت دریافت مبلغ تعیین شده به ذیحسابی سازمان توسط متقاضی آپلود شود.
1-2:کپی کارت ملی
2-2:شماره حساب شبا

سوالات متداول

 

1- چه نوع آثاری توسط سازمان خریداری می شود؟

اشیاء فرهنگی، تاریخی مجاز شامل نسخ خطی، فرش، منسوجات، نقاشی، مینیاتور، قلمدان و بر اساس نیاز موزه ها و مخازن کشور اقدام می گردد.

2- آیا اشیای زیرخاکی (حاصل از حفاری) نظیر سکه،مجسمه و پیکره ها و آثر متعلق به دوره های پیش از تاریخ یا دوران تاریخی نیز خریداری می گردد؟

خیر،خرید آثار تاریخی،فرهنگی حاصل از کاوش های مجاز و غیرمجاز ممنوع می باشد.

3- درب،قطعات گچ بری یا کاشی کاری متعلق به بناها قابل خریداری است؟

خیر،عناصر وابسته به تزیینات معماری ممنوع می باشد.

 

شماره تماس

معاونت میراث فرهنگی 61063347

مراحل انجام کار به صورت شماتیک

شناسنامه خدمت

بدینوسیله توافق نامه سطح خدمات پرتال سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را به اطلاع می رساند:
 

1- فرم های الکترونیکی ارتباطی در صفحه اصلی وب سایت و در میز خدمت موجود بوده و می توانید با مراجعه به این قسمت، فرمهای مذکور را ارسال فرمایید. بدیهی است پس از بررسی توسط مراجع مذکور، پاسخ به آدرس شما ارسال خواهد شد.
2- در قسمت «ارتباط با ما» علاوه بر ارائه اطلاعات تماس مدیران اداره کل اطلاعات تماس کارشناسان و شماره مستقیم آنها جهت رفاه حال ارباب رجوعان قرار داده شده است . 
3- به محض ثبت درخواست، سعی می گردد در کوتاهترین زمان ممکن نتیجه پیگیری درخواست مطرح شده، به متقاضی اعلام و در صورت لزوم درخواست مراجعه حضوری گردد.
4- تارنمای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به صورت تمام وقت در دسترس بوده و در صورت بروز هر گونه اشکال و نقص فنی، به متقاضیان اطلاع رسانی می گردد.
5- اطلاعات خصوصی تکمیل کنندگان فرمهای الکترونیکی، در اختیار عموم قرار نمی گیرد.
6- زمان خروج از دسترس تارنمای وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
7- جهت سهولت در دانلود اطلاعات از روی سایت لطفا نرم افزار دانلود منیجر بر روی سیستم خود نصب نمایید.
تمامی تغییرات و بروز رسانی های تارنمای وزارتخانه بدون خارج شدن تارنما از دسترس خواهد بود ولی در صورت نیاز این کار در پایان روزهای جمعه انجام خواهد شد.

عنوان خدمت نحوه ارایه زیرخدمت لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات شماره تماس و نام واحد پاسخگوی زیرخدمت FAQ SLA لینک صفحه دریافت خدمت

آموزش های تخصصی میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی


زیرخدمتها:


حمایت از برگزاری دوره و کارگاه‌های تخصصی در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
ارائه مدرک جامع دوره‌های تخصصی گردشگری
صدور/اصلاح /تمدید مجوز آموزشگاه‌های تخصصی گردشگری در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی
برگزاری و صدورگواهی دوره‌های آموزشی تخصصی در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات سرکار خانم کمال غریبی
(معاونت گردشگری)
شماره تماس
01732261800-03
شماره داخلی:
1507
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

ارائه خدمات برگزاری رویدادهای تخصصی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی (17061373000)


زیرخدمتها:


برگزاری رویدادهای ملی/بین المللی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
صدور مجوز رویدادهای میراث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری داخل کشور
صدور مجوز برگزاری یا مشارکت در نمایشگاه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خارج از کشور

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات جناب آقای غیاثی
(معاونت گردشگری)
شماره تماس
01732261800-03
شماره داخلی:
09112731686
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

ارائه مجوزهای بهره برداری از تاسیسات گردشگری


زیرخدمتها:


درجه بندی و صدور گواهینامه تاسیسات گردشگری
صدور /تمدید/ اصلاح پروانه بهره‌برداری از تاسیسات گردشگری
صدور مجوز ارزیابان و مدیران فنی طرح تطبیق تاسیسات گردشگری
صدور مجوز ایجاد/اصلاح/ تکمیل تاسیسات گردشگری
صدور مجوز فعالیت شرکت‌های طرح تطبیق تاسیسات گردشگری
صدور موافقت اصولی تاسیسات گردشگری
صدور/ تمدید/ اصلاح موافقتنامه تاسیس مناطق نمونه گردشگری

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات سرکار خانم کمال غریبی
(معاونت گردشگری)
شماره تماس
01732261800-03
شماره داخلی:
1507
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

ارائه خدمات حوزه صنایع دستی (13041374000)


زیرخدمتها:


صدور /تمدیدمجوز تولید کارگاهی گروهی صنایع دستی (13041374100)
ارائه گواهی کیفیت کارگاه‌های تولیدات صنایع‌دستی (13041374102)
صدور مجوز تاسیس کارگاه گروهی صنایع‌دستی (13041374106)
صدور/ تمدید مجوز تولید کارگاهی انفرادی صنایع دستی (13041374107)
اعطای نشان مرغوبیت محصولات صنایع‌دستی (13041374108)
صدور/تمدید کارت صنعتگری در حوزه صنایع دستی (13041374109)
صدور مجوز ایجاد/ اصلاح / تجهیز بازارچه‌های دائمی صنایع‌دستی (13041374110)
صدور مجوز برگزاری حراجی صنایع‌دستی (13041374111)
صدور جواز تاسیس، پروانه فعالیت فروشگاه‌های صنایع‌دستی (13041374112)
صدور/ تمدید مجوز راه ‌اندازی خانه‌های صنایع‌دستی (13041374113)

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات خانم عبدالله نژاد
(معاونت صنایع دستی)
شماره تماس
01732225891
شماره داخلی:
1203
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

ارائه مجوزهای خدمات مسافرتی و گردشگری (17061364000)


زیرخدمتها:


صدور/ تمدید /اصلاح مجوز فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری (17061364106)
صدور/ تمدید مجوز شرکت‌های حمل و نقل گردشگری (17061363103)
مجوز فعالیت مجازی در حوزه گردشگری (17061364114)
تایید گشت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری (17061365105)
صدور / تمدید/ اصلاح کارت راهنمای گشت (17061365106)
صدور / تمدید / اصلاح گواهینامه حرفه‌ای گردشگری سلامت (17061365109)

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات سرکار خانم کمال غریبی
(معاونت گردشگری)
شماره تماس
01732261800-03
شماره داخلی:
1507
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

پاسخ به استعلامات حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی (17022190000)


زیرخدمتها:


پاسخ به استعلامات در خصوص حریم آثار فرهنگی /تاریخی/ طبیعی (17022190100)
پاسخ به استعلامات در خصوص اصالت مجوزهای صادره توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی (17062190103)

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات خانم کشیری
(معاونت میراث فرهنگی)
شماره تماس
01732227230
شماره داخلی:
1309
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

ترویج و فرهنگ سازی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی (17022187000)


زیرخدمتها:


ارائه محتوا در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی (17022187100)
حمایت از تولید محتوا در حوزه میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی (17022187101)
صدور/ تمدید/ اصلاح مجوز مراکز اطلاع رسانی در شهرهای توریستی (17022187102)
فروش بلیط اماکن فرهنگی/ تاریخی (17022187103)
ارائه آمار میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی (17022187104)
حفظ و نگهداری رشته­های صنایع­دستی در حال منسوخ شدن یا منسوخ شده (17022187105)
معرفی جاذبه ها و ظرفیت های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی (17022187106)

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات سکینه عبدالله نژاد
(معاونت صنایع دستی)
شماره تماس
01732225891
شماره داخلی:
1203
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

رسیدگی به شکایات حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی (17062191000)


زیرخدمتها:


صدور /تمدیدمجوز تولید کارگاهی گروهی صنایع دستی (13041374100)

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات سمیه اولادزاد
(معاونت توسعه و مدیریت)
شماره تماس
01732225891
شماره داخلی:
1025
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

انعقاد و اجرای تعهدات مشترک بین المللی جمهوی اسلامی ایران در حوزه گردشگری (13072198000)


زیرخدمتها:



الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات مجید رحمانی
(معاونت سرمایه گذاری)
شماره تماس
01732225891
شماره داخلی:
1012
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

ارائه مجوزهای بهره‌برداری از ابنیه فرهنگی/ تاریخی (17062197000)


زیرخدمتها:


صدور مجوز تغییر کاربری هم شان اثر تاریخی (17062197101)
صدور مجوز بهره‌برداری ابنیه تاریخی واگذاری شده (17062197103)

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات سهیل جعفری
(معاونت میراث فرهنگی)
شماره تماس
01732225891
شماره داخلی:
1301
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

ارائه خدمات موزه داری (17062182000)


زیرخدمتها:


صدور / تمدید تاسیس موزه خصوصی یا دولتی (17062182101)
ارائه خدمات کارشناسی درخصوص اموال فرهنگی، تاریخی دراختیار بخش دولتی، خصوصی و عمومی غیردولتی (17062182102)
صدور مجوز نقل و انتقال اشیاء فرهنگی تاریخی (17062182103)
حفظ و احیا و نگهداری موزه ها و اشیا تاریخی و فرهنگی (17062182104)
نظارت بر ورود/خروج اشیاء فرهنگی و تاریخی موزه­های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی (17062182105)
استرداد اشیاء فرهنگی – تاریخی به کشور (17062182106)
خرید اموال منقول فرهنگی- تاریخی مجاز در دست مردم (17062182107)

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات غلامرضا حمیدی
(معاونت میراث فرهنگی)
شماره تماس
01732225891
شماره داخلی:
1301
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

ارائه خدمات مجموعه داری (17021371000)


زیرخدمتها:


صدور/ تمدید/ اصلاح پروانه مجموعه‌داری (17021371100)
حفاظت و مرمت اشیاء مجموعه‌داران (17021371103)

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات غلامرضا حمیدی
(معاونت میراث فرهنگی)
شماره تماس
01732225891
شماره داخلی:
1301
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

اعطای تسهیلات و حمایت اعتباری در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی (13071377000)


زیرخدمتها:


اعطای تسهیلات و یارانه به فعالان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی (13071377103)
اعطای اعتبارت زیر ساختی به تاسیسات گردشگری (13071377109)

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات مرتضی صادقی مقدم
(معاونت سرمایه گذاری)
شماره تماس
01732224581
شماره داخلی:
1404
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

حمایت از تشکل‌های مردم نهاد در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی (17021379000)


زیرخدمتها:


رتبه بندی مجامع و تشکل‌های مردم نهاد در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی (17021379100)
آموزش و توانمندسازی تشکل‌های مردم نهاد در زمینه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی (17021379102)
صدور /تمدید/ اصلاح مجوز فعالیت تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری (17021379103)

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات ابراهیم بندانی
(معاونت سرمایه گذاری)
شماره تماس
01732224581
شماره داخلی:
1408
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

صدور/ تمدید/ اصلاح پروانه تجارت اموال فرهنگی و تاریخی منقول مجاز (17022180000)


زیرخدمتها:


1- ارایه درخواست توسط متقاضی
داشتن تابعیت ایران و یا دارا بودن گذرنامه و پروانه کار برای اتباع خارجی
احراز هویت متقاضی
درج فعالیت مرتبط با موضوع این مجوز در اساسنامه
داشتن پایگاه اینترنتی شرکت برای نمایش برخط حراج
داشتن فعالیت در قالب شرکت یا موسسه رسمی
ارایه سابقه فعالیت
داشتن سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی محل برگزاری حراجی
عدم امکان واگذاري مجوز صادره به فرد یا افراد ديگر ، تغيير زمان و مكان حراجی از سوي دارندگان مجوز
داشتن طرح توجیهی با سرفصل های مشخصات متقاضی، ضرورت و سابقه اجرای طرح، اهداف طرح، برنامه زمان بندی اجرای طرح تبلیغات و اطلاع رسانی با تأیید کمیته بررسی آثار
رعایت استانداردهای حراجی شامل موارد زیر:
محل برگزاری در هتل 5 یا 4 ستاره یا مراکز تجاری
ارائه آثار فاخر با تأیید کمیته بررسی آثار
سپردن ضمانتنامه بانکی یا وثایق معادل ارزش ریالی کالاها برای حفظ حقوق هنرمندان صاحب کالا در خصوص آسیب و یا سرقت با سپردن چک ضمانت و یا سفته به هریک از صاحبان کالا و یا بیمه نمودن در مقابل سرقت و یا آسیب
جبران کلیه خسارات وارده به آثار دریافتی ناشی از عدم برگزاری حراج توسط حراج گذار با توجه به هزینه ارسال اثر از استان مبدأ به مقصد
پوشش بیمه برای کلیه آثار شرکت کنندگان در حراجی در مقابل آتش سوزی، سرقت، حوادث، بلایای طبیعی و ... ارائه اسناد اعتباری حراج گزار معادل قیمت پایه تائید شده به صاحب اثر .

الکترونیکی/ غیرحضوری لینک زیرخدمت در سامانه ملی خدمات سهیل جعفری
(معاونت میراث فرهنگی)
شماره تماس
01732225891
شماره داخلی:
1301
 سوالات متداول زیرخدمت مشاهده بیانیه  راهنمای خدمت

 



اعلان ها :
در حال حاضر سایت در دسترس می باشد، در غیر این صورت اطلاع رسانی خواهد شد


الزامات قانونی :
نسخه موبایل | نقشه تارنما | RSS | دفاتر پیشخوان | حریم خصوصی | بیانیه سطح خدمات | شخصی سازی | دستورالعمل بروز رسانی سایت | راهبرد مشارکت ملی

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سازمان میراث فرهنگی, گردشگری و صنایع دستی استان گلستان است

[ آخرین بروزرسانی پنجشنبه 01 آذر 1403 12:51 ]
ارتباط با مدیرکل و معاونین

در صورتی که نیاز به دریافت پاسخ دارید , حتما ایمیل خود را وارد نمائید تا در اولین فرصت به درخواست شما پاسخ داده شود , در غیر این صورت پیغام شما بدون پاسخ خواهد بود
*
مردمی کارکنان اداره
*