راهنمای دریافت خدمات سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گلستان

سئوالات متداول
لینک پرسشنامه سنجش رضایت ارباب رجوع
دریافت پیشنهادات مردمی در رابطه با بهبود ارائه خدمات

ثبت آثار طبیعی در فهرست آثار ملی

شرح خدمت
دفتر ثبت آثار و تعیین حرایم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، با مطالعه و بررسي پيرامون آثار فرهنگي– تاريخي و طبيعي به منظور ثبت آنها در فهرست آثار ملي به امر تهيه و تدوين ضوابط و دستورالعملهاي مربوط به چگونگي ثبت، تهيه شناسنامه هاي فني و ساير موارد مربوط به ثبت آثار منقول و غير منقول تاريخي – فرهنگي، بافت هاي تاريخي، ميراث طبيعي و ميراث معنوي در فهرست آثار ملي و جهاني پرداخته است. پس از ثبت آثار نامبرده برنامه ريزي و تدوين ضوابط و دستورالعمل¬ها و انجام اقدامات لازم براي تهيه طرح هاي راهبردي و اضطراري با هدف ساماندهي، حفاظت، احياء و اداره امور ميراث معنوي و طبيعي کشور صورت می¬پذیرد.
شناسنامه خدمت گردش کار و زمانبندي ارائه خدمت قوانين و مقررات خدمت

موادي از قوانين مرتبط با ثبت آثار در فهرست آثار ملي

قانون حفظ آثار ملي مصوب 12 آبان ماه 1309 شمسي

ماده اول: كليه آثار صنعتي و ابنيه و اماكني كه تا اختتام دورة سلسله زنديه در مملكت ايران احداث شده اعم از منقول و غيرمنقول با رعايت ماده 3 اين قانون مي توان جزء آثار ملي ايران محسوب داشت و در تحت حفاظت و نظارت دولت مي باشد.

ماده دوّم: دولت مكلف است از كليه آثار ملي ايران كه فعلاً معلوم ومشخص است و حيثيت تاريخي يا علمي يا صنعتي خاصي دارد، فهرستي ترتيب داده و بعدها هم هرچه از اين آثار مكشوف شود ضميمه فهرست مزبور بنمايد. فهرست مزبور بعد از تنظيم طبع شده و به اطلاع  عامه خواهد رسيد.

قانون تجدید استخدام آقای آندره گدار تبعه فرانسه برای مدیریت باستان­شناسی و موزه و کتابخانه 1323

تبصره دوّم: آثار صنعتی و ابنیه و اماکنی که در دورۀ قاجاریه تا آغاز مشروطیت ساخته شده و جنبه عمومی دارد جزو آثار ملّی و مشمول مادۀ اول قانون مصوب 12 آبان 1309 محسوب است.

قانون ثبت آثار ملي مصوب اول آبان ماه 1352

ماده واحده: به وزارت فرهنگ وهنر اجازه داده مي شود علاوه بر آثار مشمول قانون حفظ آثار ملي مصوب آبان ماه 1309 آثار غيرمنقولي را كه از نظر تاريخي يا شئون ملي واجد اهميت باشد صرفنظر از تاريخ يا پيدايش آن با تصويب شوراي عالي فرهنگ و هنر در عداد آثار ملي مذكور در قانون مزبور به ثبت برساند. آثار مذكور در اين ماده مشمول كليه قوانين و مقررات مربوط به آثار ملي خواهد بود. قانون فوق مشتمل بريك ماده پس از تصويب مجلس شوراي ملي در جلسه روز سه شنبه اول آبان ماه 1352 در جلسه روز دوشنبه دوازدهم آذرماه  يكهزار و سيصدوپنجاه ودو شمسي به تصويب مجلس سنا رسيد.

قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب 1364

بند (ج) ماده واحده: بررسی، شناسایی، ثبت و حفاظت از آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی- تاریخی کشور

قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب 1367

بند ششم مادۀ سوم: ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی- تاریخی کشور در فهرست آثار ملّی و فهرست­های ذی­ربط.

تذکـــر چنـــد مـــاده قانـــوني مهــــم

 

ماده 558 قانون مجازات اسلامي:  هر کس به تمام يا قسمتي از ابنيه، اماکن، محوطه ها و مجموعه هاي فرهنگي _ تاريخي يا مذهبي که در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است، يا تزئينات، ملحقات، تأسيسات، اشياء و لوازم و خطوط و نقوش منصوب يا موجود در اماکن مذکور، که مستقلاً نيز واجد حيثيت فرهنگي _ تاريخي يا مذهبي باشد، خرابي وارد آورد علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از يک الي ده سال محکوم مي شود.

 

ماده 559 قانون مجازات اسلامي: هر کس اشياء و لوازم و همچنين مصالح و قطعات آثار فرهنگي _ تاريخي را از موزه ها و نمايشگاهها، اماکن تاريخي و مذهبي و ساير اماکن که تحت حفاظت يا نظارت دولت است سرقت کند يا با علم به مسروقه بودن اشيا مذکور را بخرد يا پنهان دارد در صورتي که مشمول مجازات حد سرقت نگردد علاوه بر استرداد آن به حبس از يک تا پنج سال محکوم مي شود.

 

ماده 560 قانون مجازات اسلامي: هر کس بدون اجازه از سازمان ميراث فرهنگي کشور يا با تخلف از ضوابط مصوب و اعلام شده از سوي سازمان مذکور در حريم آثار فرهنگي _ تاريخي مذکور در اين ماده مبادرت به عملياتي نمايد که سبب تزلزل بنيان آنها شود، يا در نتيجه آن عمليات به آثار و بناهاي مذکور خرابي يا لطمه وارد آيد، علاوه بر رفع آثار تخلف و پرداخت خسارات وارده به حبس از يک تا سه سال محکوم مي شود.

ماده 562 قانون مجازات اسلامي: هر گونه حفاري و کاوش به قصد بدست آوردن اموال تاريخي _ فرهنگي ممنوع بوده و مرتکب به حبس از شش ماه تا سه سال و ضبط اشيا مکشوفه به نفع سازمان ميراث فرهنگي کشور و آلات و ادوات حفاري به نفع دولت محکوم مي شود.

 

ماده 564 قانون مجازات اسلامي: هر کس بدون اجازه سازمان ميراث فرهنگي و بر خلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوي سازمان مذکور به مرمت يا تعمير، تغيير، تجديد و توسعه ابنيه يا تزئينات اماکن فرهنگي _ تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي مبادرت نمايد به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت خسارات وارده محکوم مي گردد.

 

 

 

هزينه ارائه خدمت

نوع خدمت

مبلغ پیشنهادی ( تومان)

ثبت غیر منقول

هر محوطه  :  400 هزار تومان – بافت 5 میلیون تومان

ثبت منقول

هر اثر : 100 هزار تومان

ثبت ناملموس

هر اثر : 300 هزار تومان – در حال حاضر توسط همکاران انجام میگیرد

ثبت طبیعی

هر اثر 300 هزار تومان - در حال حاضر توسط همکاران انجام میگیرد

تعیین حریم غیر منقول

هر محوطه  :  400 هزار تومان – بافت 5 میلیون تومان

تعیین حریم طبیعی

هر اثر :200 هزار تومان

 
فرم هاي مورد نياز ارائه خدمت مدارک و مستندات مورد نياز رويه ارائه شکايت و پيگيري
مراجعه به معاونت میراث فرهنگی استان واحد ثبت
لينک سامانه مربوط به خدمت (درخواست و ارائه خدمت)
این خدمت به صورت غیر الکترنیکی انجام می شود
پيگيري کد رهگيري
خدمت به شهروند ارئه نمیشود و نیاز به کد رهگیری ندارد
مسئول اصلی ارائه دهنده خدمت
سید مقدار میرموسوی
مسئول واحد ثبت
32222606 داخلی
فرم نظرسنجی


اعلان ها :
در حال حاضر سایت در دسترس می باشد، در غیر این صورت اطلاع رسانی خواهد شد


الزامات قانونی :
نسخه موبایل | نقشه تارنما | RSS | دفاتر پیشخوان | حریم خصوصی | بیانیه سطح خدمات | شخصی سازی | دستورالعمل بروز رسانی سایت | راهبرد مشارکت ملی

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سازمان میراث فرهنگی, گردشگری و صنایع دستی استان گلستان است

[ آخرین بروزرسانی پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403 13:02 ]
ارتباط با مدیرکل و معاونین

در صورتی که نیاز به دریافت پاسخ دارید , حتما ایمیل خود را وارد نمائید تا در اولین فرصت به درخواست شما پاسخ داده شود , در غیر این صورت پیغام شما بدون پاسخ خواهد بود
*
مردمی کارکنان اداره
*










پست زمینه


اندازه فونت