1

نان پنجه کش روستای فارسیان قانچی

نان محلی پنجه کش روستای فارسیان قانچی

در روزگارانی که زنان فارسیان روی تنور های خانگی نان می پختند و بوی نون فضا را تا چند خانه اون طرف تر پر می کرد ، نون پنجه کش بدون استثنا یکی از نون های همه ی سفره های فارسیانی ها بود.

نون پنجه کش از خمیر معمولی و شبیه نان گرد معمولی پخته می گردد با این تفاوت که قبل از چسباندن خمیر به تنور ، دست را کمی خیس کرده و با پنجه دست روی خمیر می کشیدند تا دراز شود . آن گاه خمیر کشیده شده را که دارای شیارهایی بر سطح خود است را به تنور می چسبانند .

علت این که به این نون ، نون پنجه کش می گویند این است که با پنجه دست بر روی آن می کشند .