خمیر آش بندرگز
خمیرآش یکی از غذاهای خوشمزه مردم شهرستان بندرگز و نوکنده است. در این آش حبوبات، کدو حلوایی و سیزیجات معطر ریخته می شود که سرشار از پروتئین گیاهی است.
مواد لازم برای خمیر آش
آرد گندم 500 گرم
چغندر 50 گرم
عدس 50 گرم
نخود 50 گرم
لوبیا 30 گرم
باقلا 50 گرم
کدو حلوایی 100 گرم
گشنیز 100 گرم
جعفری 50 گرم
سیر 50 گرم
ماست یک کیلوگرم
نمک 10 گرم
زردچوبه 10 گرم
طرز تهیه خمیرآش
آرد را خمیر کرده با وردنه آن را پهن می کنند. برای نازک شدن خمیر باید آن را این دست و آن دست کرد. خمیر نازک شده را روی ظرف پهن کرده و روی آن را آرد می پاشند و آهسته آهسته آن را تا می زنند و هم زمان با تا زدن خمیر، زیر آن نیز آرد می پاشند تا به هم نچسبد. خمیر را با چاقو به طور افقی برش می زنند. نخود، لوبیا، عدس، چغندر و باقلا را با هم می پزند. سبزی ها و کدو حلوایی را همراه با نمک و زردچوبه به مواد اضافه می کنند. بعد از پخته شدن مواد ماست را در آب حل کرده به آش اضافه می کنند. هم زمان آش را هم می زنند تا آش جوش بیاید. رشته ها را بعد از جوش آمدن اضافه می کنند و منتظر می مانند تا آش قوام بیاید.
نکات تکمیلی در مورد خمیرآش
خمیرآش جزو غذای محلی – بندرگز و منطقه میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و 0 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
خمیرآش را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .