1

شیرینی سنتی (نان پادرازی)گرگان

نان شیرینی سنتی (نون عیدی)گرگان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

امروزه بسیاری از زنان گرگانی در آستانه سال نو اقدام به پخت شیرینی های سنتی از جمله پادرازی خشک بصورت گروهی و با همکاری فامیل مخصوصا همسایه ها می کنند

شیرینی های مخصوص عید در میان گرگانی ها به چند گروه حلواها ، شیرینی ها ، شکلاتها و ... تقسیم می شوند و از جمله این شیرینی ها شامل حلوا اُماج ، نون عیدی (شامل : نان خرمایی ، نان زنجفیلی(زنجبیلی) ، سرغبیلی ، نان پادرازی خشک )و نان پادرازی روغنی، قطاب، آب نبات شیری، پشت زیک و .. می باشد که از دیرباز به صورت کاملا سنتی تهیه می شده است.

 این نوع شیرینی ها در مراسمات، جشن ها و اعیاد بزرگ مانند نوروز مورد استفاده قرار میگیرد.

همچنین نان پادرازی خشک در مراسمات عزاداری یا مراسمات مذهبی در کنار حلوا و خرما ، نان پادرازی روغنی در مراسمات در کنار کاچی نیز جهت پذیرایی از مهمانان استفاده می شود.

نان پادرازی با عنوان میراث فرهنگی ناملموس ( میراث معنوی ) به شماره  1161 در آخرین جلسه شورای ثبت میراث فرهنگی کشور در سال 1394 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.