نان زنجبیلی گرگان
نان زنجبیلی شهرستان گرگان در میان شرینی های مخصوص عید بعنوان میراث فرهنگی ناملموس در آثار ملی کشور ثبت شد.
شیرینیهای مخصوص عید درمیان گرگانیها به چند گروه تقیسم می شود حلواها، شیرینیها، شکلاتها از جمله این شیرینیها شامل حلوا اُماج، نون عیدی (شامل: نان خرمایی، نان زنجفیلی (زنجبیلی)، سرغربیلی، نان پادرازی خشک) و نان پادرازی روغنی، ﮐمبه، قطاب، آب نبات شیری، پشت زیک و... بوده که از دیرباز بصورت کاملاً سنتی تهیه و در مراسمات، جشن ها و اعیاد بزرگ مانند نوروز مورد استفاده قرار میگرفت.
درترکیبات نان زنجبیلی از آرد گندم، شکر، کره محلی و زنجبیل استفاده میشود و به شکل لوزی برش داده می شود. ترکیب زنجبیل در این شیرینی موجب خوش طعم شدن و بالا رفتن ارزش غذایی و درمانی آن گردیده است.
میراث فرهنگی ناملموس(میراث معنوی) این اثر را با عنوان "نان زنجبیلی: نان شیرینی سنتی (نون عیدی) گرگان" به شماره 1160 در تاریخ 1394/12/22 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رساند.