سمنو پزان در آستانه نوروز در علی آبادکتول
یکی از آداب و رسوم مردم علی آباد کتول در آستانه نوروز پختن سمنو میباشد.
ميان جشن های ملی ایران؛ نوروز٬ مهرگان و سده از دیگر جشن های پر رونق تر بوده است اما به تدریج مهرگان و سده در ميان ایرانی ها رونق خود را از دست داد. این جشن ها در دوران پس از اسلام نه تنها عموميت و آوازه نوروز را نيافت بلکه رفته رفته کمرنگ تر شد و تدریجا برخی از آداب آنها در نوروز حل شد و خود نيز عملا منحل شده اند تنها نوروز توانست همچنان عيد بزرگ ایرانيان به جا بماند و حتی به دليل بعضی از رسوم متناسب با آداب اسلامی و نوعی تقدس و اهميت نيز بيابد. عيدها و جشن ها٬ افتخار ملی هر قوم و سرزمين و نشان ساختار و پيشينه فرهنگی و تمدن آنان است اعيادی که از نظر دیرینگی تاریخی و مذهبی ریشه دار بوده و در طول زمان با اعتقاد و آداب و رسوم ملت ها در هم آميخته٬ جلوه ویژه ای دارند و بی آنان هيچ ملتی هویت واقعی ندارد و به بيگانگی از خود دچار خواهد شد عيد نوروز از این جهت که اعتقادات و باورهای مذهبی و سنن کهن ملی٬ در آن به هم آميخته٬ اهميتی گسترده یافته است. استان گلستان با داشتن تاریخ کهن پنج هزار ساله و سکونت اقوام مختلفی چون فارس٬ ترکمن٬ بلوچ٬ کتولی٬ سمنانی٬ قزاق و غيره از تنوع قومی و فرهنگی خاصی برخوردار است به گونه ای که می شود چنين پنداشت استان گلستان خود ایارنی کوچک است عيد باستانی نوروز از اعياد باستانی و برجسته ایرانيان است که از گذشته ای دور تا به اکنون با مراسمی خاص برگزار شده است. شهرعلی آباد کتول نيز دارای آداب و رسوم مخصوص به خود می باشد
که می توان به سمنو پزی: در علی آباد کتول در اوایل اسفند ماه زنان علی آبادی به پخت سمنو پرداخته و علاوه براینکه برای سفره هفت سين استفاده می کنند مقداری از آن را هم بين همسایگان و اقوام تقسيم می کنند. پخت نان و شيرینی سنتی: نان عيدی٬ حلوا اماج٬ قطاب٬ سرغربيلی٬ نان زنجيبيلی از شيرینی های مخصوص علی آباد است که هنوز هم مردم اهميت زیادی به پخت و استفاده از آن در ایام عيد و یا سایر مراسمات رسمی دارند.