1

حلوا گردویی یا آغوز حلوا

حلوای گردویی یا \"آغوز حلوا\" (به زبان محلی) یکی از حلواهای سنتی منطقه به خصوص بندرگز به شمار 1158 در تاریخ 22/12/94 به ثبت کشور رسید .

حلوای گردویی یا "آغوز حلوا" (به زبان محلی) یکی از حلواهای سنتی منطقه به خصوص بندرگز به شمار می رود. مردم این منطقه در مراسماتی چون شب نشینی­ها، جشن­ها (عید نوروز، عید قربان، عید غدیر، شب یلداو ...) و عزاداری ها برای مردگانشان آن را پخته و سپس بین همسایه­ها وخانواده­های فامیل تقسیم می­کنند. خورنده­ی حلوا، فاتحه­ای جهت آمرزش مرده و تسلی صاحب مرده می­خواند. حلوای گردویی از برنج و گردو تهیه شده و پس از آماده شدن آن، حلوا را به انداره یک کف دست برداشته و به شکل گرد در آورده که به آن" کشتا" می­گویند. کشتاها به همراه نون محلی در بین مردم تقسیم می شود. اما در سال­های اخیر زنان منطقه شکل­های دیگری به حلوای آماده میدهند از جمله برش زدن به شکل لوزی.