حلوا گردویی یا آغوز حلوا
حلوای گردویی یا \"آغوز حلوا\" (به زبان محلی) یکی از حلواهای سنتی منطقه به خصوص بندرگز به شمار 1158 در تاریخ 22/12/94 به ثبت کشور رسید .
حلوای گردویی یا "آغوز حلوا" (به زبان محلی) یکی از حلواهای سنتی منطقه به خصوص بندرگز به شمار می رود. مردم این منطقه در مراسماتی چون شب نشینیها، جشنها (عید نوروز، عید قربان، عید غدیر، شب یلداو ...) و عزاداری ها برای مردگانشان آن را پخته و سپس بین همسایهها وخانوادههای فامیل تقسیم میکنند. خورندهی حلوا، فاتحهای جهت آمرزش مرده و تسلی صاحب مرده میخواند. حلوای گردویی از برنج و گردو تهیه شده و پس از آماده شدن آن، حلوا را به انداره یک کف دست برداشته و به شکل گرد در آورده که به آن" کشتا" میگویند. کشتاها به همراه نون محلی در بین مردم تقسیم می شود. اما در سالهای اخیر زنان منطقه شکلهای دیگری به حلوای آماده میدهند از جمله برش زدن به شکل لوزی.