1

نان قره قروتی

یکی از نان های بسیار خوش مزه و پر طرفدار درفارسیان نان قره قروتی است . در تهیه ی نان قره قروتی خمیر گندم ، قره قروت ، پیاز ، شکر و گردو بکار می رود.

کی از نان های بسیار خوش مزه و پر طرفدار درفارسیان نان قره قروتی است . در تهیه ی نان قره قروتی خمیر گندم ، قره قروت ، پیاز ، شکر و گردو بکار می رود.

روش تهیه نان قره قروتی :

ابتدا خمیر را آماده نموده پهن می نمایید .( می توانید ازخمیر های نانوایی استفاده کنید . ) قره قروت را به لایه های نازک برش زده و روی خمیر در قسمت های مختلف آن پخش می نمایید . مقداری گردوی رنده شده شده به همراه پیاز رنده شده و کمی شکر به آن اضافه می کنید . (مقدار شکر بستگی به ترشی قره قروت دارد.)

 

یک خمیر کوچک تر از خمیر قبل را پهن نموده و روی مواد پهن شده را می پوشانید . از لبه های خمیر زیری گرفته و آن را به لبه های خمیر بالایی می چسبانید. ( برای چسبیدن بهتر می توانید لبه های خمیر را خیس کنید.)

آنگاه خمیر آماده شده حاوی مواد را داخل تنور می گذارید تا نان بپزد.

 

اصطلاحات :

قره : به معنی سیاه ، در زبان ترکمنی منطقه می باشد .

قروت : نام ماده ای خوراکی و سفید رنگ است که از شیر تهیه می شود .

قره قروت : نام ماده ای خوراکی است که از شیر تهیه می گردد و چون شبیه قروت اما سیاه رنگ است قره قروت می گویند.