نان قره قروتی
یکی از نان های بسیار خوش مزه و پر طرفدار درفارسیان نان قره قروتی است . در تهیه ی نان قره قروتی خمیر گندم ، قره قروت ، پیاز ، شکر و گردو بکار می رود.
کی از نان های بسیار خوش مزه و پر طرفدار درفارسیان نان قره قروتی است . در تهیه ی نان قره قروتی خمیر گندم ، قره قروت ، پیاز ، شکر و گردو بکار می رود.
روش تهیه نان قره قروتی :
ابتدا خمیر را آماده نموده پهن می نمایید .( می توانید ازخمیر های نانوایی استفاده کنید . ) قره قروت را به لایه های نازک برش زده و روی خمیر در قسمت های مختلف آن پخش می نمایید . مقداری گردوی رنده شده شده به همراه پیاز رنده شده و کمی شکر به آن اضافه می کنید . (مقدار شکر بستگی به ترشی قره قروت دارد.)
یک خمیر کوچک تر از خمیر قبل را پهن نموده و روی مواد پهن شده را می پوشانید . از لبه های خمیر زیری گرفته و آن را به لبه های خمیر بالایی می چسبانید. ( برای چسبیدن بهتر می توانید لبه های خمیر را خیس کنید.)
آنگاه خمیر آماده شده حاوی مواد را داخل تنور می گذارید تا نان بپزد.
اصطلاحات :
قره : به معنی سیاه ، در زبان ترکمنی منطقه می باشد .
قروت : نام ماده ای خوراکی و سفید رنگ است که از شیر تهیه می شود .
قره قروت : نام ماده ای خوراکی است که از شیر تهیه می گردد و چون شبیه قروت اما سیاه رنگ است قره قروت می گویند.