1

چکّو ( اشکنه)

اشکنه غذایی است آبکی که با رب و تخم مرغ و پیاز و آرد درست میشود

مواد لازم برای 4 نفر :

آرد نصف ملاقه

پیاز یک عدد متوسط

روغن

نمک

تخم مرغ 3 عدد

آلوچه جنگلی ترش 10 عدد (در صورت نداشتن آلوچه، ترشی آلوچه به مقدار لازم )

روش پخت :

یک عدد پیاز با نصف ملاقه آرد گندم را داخل روغن می ریزیم . و با شعله ی کم مرتب هم می زنیم. یک ربع تا بیست دقیقه طول می کشد . وقتی پیاز رنگش طلایی شد ، یعنی آردمان سرخ شده است .

 سپس دو یا سه لیوان آب ، نمک به مقدار لازم و آلوچه ها را اضافه می کنیم . شعله را بلند کرده تا جوش آید . سپس زیر آن را کم می کنیم تا یواش بجوشد و آلوچه ها بپزد و آب کم گردد.

وقتی آب چَکّو  کم شد تخم مرغ ها را اضافه کرده و به آرامی هم می زنیم تا تخم مرغ ها به تکه های کوچک تقسیم شوند . پس از ده دقیقه چکّو آماده شده است .

آنگاه داخل چکّو ، نان تریت کرده و با پیاز یا ترشی سرکه ( هفت بیجار ) یا سبزی و .... میل می کنید .