حلیم ( شیلان SHelan )
حلیم ( شیلان ) غذای اصلی مردم فارسیان و گالیکش در ظهر روز عاشورا می باشد که در مسجد و برخی هئیت ها پخت می گردد . مواد اصلی حلیم که شامل گوشت و گندم می باشد را مردم به صورت نذری به مسجد می دهند. در روز تاسوعا کسانی که گوسفند یا گاو نذر کرده باشند در جلوی هیئت قربانی می کنند .
فارسیان / حلیم ( شیلان SHelan )
حلیم ( شیلان ) غذای اصلی مردم فارسیان و گالیکش در ظهر روز عاشورا می باشد که در مسجد و برخی هئیت ها پخت می گردد . مواد اصلی حلیم که شامل گوشت و گندم می باشد را مردم به صورت نذری به مسجد می دهند. در روز تاسوعا کسانی که گوسفند یا گاو نذر کرده باشند در جلوی هیئت قربانی می کنند .
مواد لازم جهت پخت حلیم برای 20 نفر
1- گوشت گاو یا گوسفند 5/2 تا 3 کیلو
2- گندم آسیا شده 5/2 کیلو
3- قلم گاو یا گوسفند 4 تا 5 کیلو
4- پیاز درشت 4 عدد
5- نمک ، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم.
6- روغن برای پیاز داغ به مقدار لازم
کار های اولیه :
1- گندم را 7 تا 8 ساعت در آب گذاشته تا خیس بخورد.
2- قلم گاو یا گوسفند را داخل آب می پزیم طوری که گوشت های آن به راحتی از استخوان ها جدا گردد .
طرز پخت حلیم :
قابلمه ای را پر از آب می کنیم و می گذاریم تا جوش آید . گندم آسیاب شده و گوشت را به آن اضافه می کنیم و مرتب هم می زنیم ، زیرا حلیم ته می گیرد . گوشت قلم های پخته شده را که جدا نموده ایم به حلیم اضافه می نماییم . هر گاه احساس نمودیم آب حلیم کم شده مقداری آب جوش به آن اضافه می کنیم . مدت زمان لازم برای پخت حلیم با این حجم 7 تا 8 ساعت است . اضافه کردن آب ممکن است 2 تا 3 بار برای این مقدار حلیم لازم باشد . در 2 تا 3 ساعت آخر که حجم حلیم کم شده و در حال غلیط شدن است احتیاجی به اضافه کردن آب نیست .
پس از آماده شده حلیم به آن نمک اضافه می نماییم و سپس پیاز داغ آماده نموده ، زمانی که پیازها طلایی شد فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه می نماییم . آنگاه پیاز داغ را به حلیم می افزاییم و هم می زنیم .