بررسی مشکلات میراثفرهنگی گنبدکاووس باحضور مدیرکل ثبت و حریم وزارت میراثفرهنگی
بهمنظور بررسی مسائل و مشکلات موجود در حوزه میراثفرهنگی، مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراثفرهنگی با دعوت نماینده مردم شهرستان گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی به این شهرستان سفر کرد.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، بهمنظور بررسی مسائل و مشکلات موجود در حوزه میراثفرهنگی، علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی وزارت میراثفرهنگی با دعوت عبدالحکیم آقآرکاکلی نماینده مردم شهرستان گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی به این شهرستان سفر کرد.
در این سفر که شنبه 12 آبانماه ۱۴۰۳ باحضور و همراهی مهدی دهرویه معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس، محمدجواد ساوری مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان گلستان و جمعی دیگر از مقامات و مسئولان انجام شد، ایزدی از میراث جهانی گنبدقابوس و عرصه و حریم اطراف آن، موزه فرش گنبدکاووس، پایگاه و شهر تاریخی جرجان، بنای تاریخی پنبهپاککنی و مجموعه سوارکاری شهرستان بازدید و مسائل و مشکلات در روند مرمت، احیا، عرصه و حریم این آثار تاریخی و همچنین توسعه طرحهای گردشگری در این شهرستان را بررسی کرد.
طرح گردشگری مجموعه سوارکاری گنبدکاووس تدوین شود مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این بازدیدها گفت: بخشی از موضوعات در شهرستان گنبدکاووس با تعاملات و پیگیریهای مقامات و مسئولان قابلرفع است.
علیرضا ایزدی در بازدید از مجموعه سوارکاری گنبدکاووس با تأکید بر توسعه گردشگری مبتنی بر اسب و سوارکاری در منطقه، بیان کرد: موضوع گردشگری مجموعه سوارکاری گنبدکاووس میتواند زمینهساز تقویت و توسعه گردشگری در این شهرستان باشد؛ ازاینرو برای بهرهمندی از این پتانسیل نیازمند تدوین طرح گردشگری آن توسط سرمایهگذار یا دستگاه دولتی متولی هستیم.
او در ادامه در بازدید از بقایای شهر باستانی جرجان(گرگان)، خاطرنشان کرد: باید یک فصل کاوش در حوزه شهر تاریخی جرجان(گرگان) را در سال پیش رو برنامهریزی کنیم تا بتوانیم ضمن شناسایی بهتر ابعاد مختلف این اثر تاریخی ارزشمند زمینه را برای بازدید بهتر هموطنان از آن مهیا کنیم.
مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی وزارت میراثفرهنگی تصریح کرد: شهر تاریخی جرجان قابلیت ثبت جهانی دارد و میبایست با تعامل سایر دستگاههای متولی برای این موضوع اقدام کنیم.
پیگیری برای تسریع مرمت و رفع داربستهای میراث جهانی گنبدقابوس نماینده مردم شهرستان گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی در بازدید از آثار تاریخی این شهرستان، با تأکید بر اینکه گردشگری در شهرستان گنبدکاووس بسیار مغفول مانده است، گفت: ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه گردشگری در منطقه وجود دارد؛ با هماهنگی با سایر دستگاهها مربوط، توسعه و تقویت این ظرفیتها را در اولویت کاری خود قرار میدهیم.
عبدالحکیم آقآرکاکلی بیان کرد: توسعه گردشگری بهعنوان یکی از زمینههای مناسب برای رونق اقتصادی و افزایش درآمد سرانه در شرق استان بهویژه شهرستان گنبدکاووس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
او تصریح کرد: هنوز نتوانستیم از همجواری مرز ترکمنستان در راستای تقویت و توسعه پتانسیلهای منطقه و درنهایت ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی مردم بهرهمند شویم.
نماینده مردم شهرستان گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: میراث جهانی گنبد قابوس بهعنوان یکی از آثار شاخص در سطح ملی و بینالمللی میتواند زمینهساز جذب گردشگران داخلی و خارجی را بیشازپیش برای استان فراهم سازد که متأسفانه طولانی شدن نصب داربستهای فلزی بر روی آنکه باهدف زدودن بوتههای زائد گنبد و مرمت برج انجامشده علاوه بر تخریب سیمای این اثر جهانی، گلایهمندی مردم را به دنبال داشته است.
او افزود: با تمام قوا در راستای تسریع مرمت و رفع داربستهای میراث جهانی گنبد قابوس تلاش خواهیم کرد.
آقآرکاکلی در حاشیه بازدید از بقایای شهر باستانی جرجان، گفت :شهر باستانی جرجان یک ظرفیت منحصربهفرد در حوزه میراثفرهنگی است که باید با تزریق اعتبارات از این پتانسیل مناسب در راستای رونق گردشگری منطقه بهرهمند شویم.
او همچنین در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: گنبدکاووس هنرمندان زیادی در حوزه صنایعدستی بالأخص در مناطق روستایی دارد که نیازمند ایجاد زیرساختها برای عرضه و فروش تولیدات فاخر این عزیزان در شهرستان هستیم.
این نماینده مردم استان گلستان در مجلس تأکید کرد: ایجاد بازارچه دائمی صنایعدستی و هنرهای سنتی را از طریق صندوق حفظ و احیا وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و همچنین فرمانداری و مسئولان استانی و شهرستانی مربوط پیگیری خواهم کرد.
مهدی دهرویه معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس نیز در این بازدیدها گفت: یکی از ظرفیتهای بسیار خوب در این شهرستان خیرین هستند که باید با هماهنگی و مشارکت از این ظرفیت در حوزههای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بهرهمند شویم.
در صورتی که نیاز به دریافت پاسخ دارید , حتما ایمیل خود را وارد نمائید تا در اولین فرصت به درخواست شما پاسخ داده شود , در غیر این صورت پیغام شما بدون پاسخ خواهد بود